imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple представи изцяло нов iPad Pro с разпънат екран!


Точно както очаквахме, четвъртото технологично събитие на Apple за годината ни донесе някои изключително вълнуващи продукти в Mac и iPad категориите. Ако все още не сте се запознали със страхотното MacBook Air поколение с Retina дисплей, трябва да го направите веднага. За целта посетете тази връзка, а след като преминем през мощната версия на Mac mini, идва ред да разгледаме и впечатляващото трето iPad Pro поколение с разпънат екран във всеки край!

Приключилото преди няколко часа събитие в Howard Gilman Opera House в бруклинската музикална академия в Ню Йорк до известна степен успя да засенчи представянето на новите iPhone-и през септември. Днес видяхме няколко интересни нови продукти, а новият iPad Pro определено може да се оприличи като таблет от бъдещето.

Размерите на екрана са два – 11 и 12.9 инча, но добрата новина се крие в това, че и двата варианта са с разпънат във всеки край Liquid Retina дисплей, точно с какъвто може да се похвали и iPhone XR. Външните размери на 11 инчовата разработка са идентични с тези на 10.5 инчовото iPad Pro поколение, но с по-голям диагонал на екрана, докато 12.9 инчовият таблет се отличава с по-малки външни размери от своя предшественик, при идентичен диагонал на екрана, но има и още нещо. Предложенията се отличават със страхотна извивка във всеки ъгъл на екрана, която следва тази на корпуса, широка цветова гама, True Tone и антирефлексно покритие.

Имаме и още една добра новина. И двата размера на новото iPad Pro поколение се характеризират като най-тънките таблети на Apple от всички познати до момента. Дебелината на корпуса е едва 5.9 мм, докато 12.9 инчовото поколение може да се похвали с редуциран обем на корпуса с цели 25%, но нека видим какво се случва и във вътрешната част на тези „произведения на изкуството“.

Те се задвижват от най-мощния 8-ядрен процесорен чип, който някога е поставян в iPad. Ако сте проследили събитието на Apple от преди броени часове, вероятно знаете, че говорим за A12X Bionic. Четири performance ядра в комбинация с отново четирите efficiency, позволяват до 35% по-висока скорост на процесора в single-core режим, но и видео ускорителят не остава на заден план. Тук имаме завидните седем ядра, които позволяват на новия iPad Pro да се похвали с двойно по-висока графична производителност, докато новите AR графики са с качество на гейм конзола. По време на презентацията, третото поколение беше сравнено с Xbox One S.

Изглежда че множеството прогнози и предположения, през които преминахме през последните няколко месеца са абсолютно достоверни. Новото iPad Pro поколение може да се похвали не само с разпънат екран във всеки край, но и с вградена TrueDepth предна камера, но с една малка разлика. Познатата на всички Face ID биометрична система може да разпознае лицето на своя потребител без значение по какъв начин сте хванали таблета или дали е насочен право към вас.

Вградената батерия издържа до 10 часа в режим на работа, но за разлика от предните iPad Pro поколения, тя не се зарежда чрез стандартния Lightning порт и то не поради друга причина, а защото той е премахнат изцяло от устройството. На негово място идва отново прогнозирания USB-C порт, чрез който не само може да обменяте съдържание по доста по-бърз начин, но и да свържете iPad Pro, примерно с някой 5K монитор, като таблетът може също да зарежда вашия iPhone.

Не трябва да пропукаме и новите аксесоари за iPad Pro. Apple Pencil вече ще може магнитно да се закрепя за корпуса на таблета, като същевременно интелигентната писалка ще се зарежда. Новата интелигентна клавиатура също е подобрена – закрепва се с магнити и ще може да работи под два различни ъгъла в зависимост от вашите нужди.

Мощните таблети ще бъдат налични в два цвята: сребърен и астро-сив. Съвсем стандартно, ще може да избирате между Wi-Fi и Wi-Fi + Cellular вариант, както и от предложения с вградена памет от 64GB, 256GB, 512GB и 1TB. Единствено остава да разберем какви ще са официалните цени на новото iPad Pro поколение за България. За целта, следете imagazin.bg, istyle.bg и фейсбук страницата ни, за да бъдете сред първите, които ще ги научите. Ние нямаме търпение новият таблет да се появи и при нас. Веднага щом това се случи, няма да пропуснем да ви споделим и нашите впечатления „от първа ръка“.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.