imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple представи MacBook Air с Retina дисплей!


Както и очаквахме, четвъртото технологично събитие на Apple за годината ни донесе някои изключително вълнуващи продукти в Mac и iPad категориите. Редом с третото поколение iPad Pro, бяха представени наследникът на най-популярния компютър на компанията – MacBook Air, както и новата мощна версия на Mac mini.

Може да се каже, че току що приключилото събитие в Howard Gilman Opera House в бруклинската музикална академия в Ню Йорк успя до известна степен да засенчи представянето на новите iPhone-и от преди месец и половина. Днес видяхме няколко интересни нови продукти, а новият MacBook Air изглежда като сериозен претендент за приза “Apple продукт на 2018 г.“

Но нека видим и какви са основните новости в него. На първо място поставяме появата на 13.3 инчовия Retina дисплей, с 4 милиона пиксела. Сребристата рамка около екрана остава в миналото, а рамката като цяло е с 50% по-тънка от настоящата.

T2 чипът също е от съществено значение. Заедно с подобрената сигурност, той носи и появата на TouchID в MacBook Air. За пръв път сензорът за разпознаване на пръстовия отпечатък достига до най-популярния компютър на Apple.

Що се касае до портовете, компанията продължава да налага виждането си за необходимостта от универсалния USBпорт. Новият MacBook Air има два такива порта, както и 3.5 мм жак за слушалки.

Новият Butterfly механизъм на клавиатурата, поддръжката на Hey Siri функцията, по-големият Force Touch тракпад и по-добрите спийкъри допълват видимите предимства на новия компютър.

Осмото поколение Intel Core i5 процесор има ролята да осигури достатъчна бързина на машината, която ще може да бъде конфигурирана с до 16 GB RAM. Разбира се, дискът е SSD с до 1.5 TB капацитет. Батерията също ще се справя толкова добре, колкото са свикнали потребителите на MacBookAir – до 12 часа браузване.

Не бива да пропускаме, че и физическите размери на устройството са намалени, компютърът е по-лек – тежи едва 1.25 кг. Реално, размерът на новия MacBook Air е със 17% по-малък от този на настоящия. Корпусът е от 100% рециклиран алуминий, като от Apple определиха разработката като „Най-зеления Mac досега“.

Компютърът ще бъде наличен в три цвята: сребърен, астро-сив и златен. Единствено остава да разберем какви ще са официалните цени на новия MacBook Air за България. За целта, следете imagazin.bg, istyle.bg и фейсбук страницата ни, за да бъдете сред първите, които ще ги научите. Ние нямаме търпение новият лаптоп да се появи и при нас, защото определено изглежда като продукт, който си заслужава! Веднага щом това се случи, няма да пропуснем да ви споделим и нашите впечатления „от първа ръка“.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.