imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple представи нов 9.7-инчов iPad, поддържащ Apple Pencil


През последните дни ви запознахме с доста спекулации около всички продукти, които се очакваше Apple да представи днес, но чакането вече свърши. Организираното от компанията Lets Take a Field Trip събитие вече стартира, а ние ще ви покажем с какво може да се похвали новият 9.7 инчов iPad, който дебютира редом с не една или две софтуерни разработки, насочени главно към ученици и преподаватели.

Apple актуализира най-популярния iPad – 9.7 инчовия. За разлика от настоящото поколение, новото ще поддържа Apple Pencil и ще се задвижва от A10 Fusion чип. Ето и още малко от техническите характеристики на разработката: 8 мегапикселова задна камера, FaceTime HD предна камера, живот на батерията от до 10 часа, Touch ID, акселерометър и жироскоп. Новият iPad ще бъде наличен в сребърен, астро-сив и златен цвят, както и във варианти с капацитет от 32 GB и 128 GB (Wi Fi и Wi Fi + Cellular).

Освен с новия таблет, по време на своето Let’s Take a Field Trip събитие Apple ни запозна и с редица софтуерни разработки, насочени основно към образованието, както и с такива, от които биха могли да се възползват и регулярните потребители. Измежду тях намират място новите версии на всички приложения, част от пакета iWork. Pages, Numbers и Keynote вече ще поддържат Apple Pencil, както и някои нови, интригуващи функции, като Smart Annotation. Новият iWork пакет ще бъде фабрично заложен в следващите iPad-и.

Останалите софтуерни продукти, като приложенията Classroom и Schoolwork определено ще подпомогнат учителите в усъвършенстването на учебния процес през iPad и не само. Работната ClassKit API връзката ще допринесе за обогатяването на спектъра от приложения в тази насока, а до Everyone Can Code инициативата на Apple вече се подрежда и Everyone Can Create, която ще стимулира и подпомага учениците да създават видео, музика и др.

Може би и вие очаквахте днес да дебютира още някой друг нов хардуерен продукт, което така и не се случи, но няма нищо притеснително. Сигурни сме, че Apple няма да пропусне в близко бъдеще да ни изненада с още някоя нова и интригуваща разработка.

Следете нашата Facebook страница и imagazin.bg за новини относно кога може да очакваме новия iPad в България и какви ще бъдат официалните му цени, а ние няма да пропуснем да ви направим съпричастни и с още подробности за представените преди малко продукти.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.