imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple представи нов iPad Pro в два размера


За пореден път прогнозите на KGI Securities се отличават със своята точност. Преди няколко месеца Ming-Chi Kuo загатна за появата на нов 10.5 инчов iPad Pro с процесорен чип A10X и редуцирана декоративна рамка около екрана или точно за тази разработка, която Apple представи преди няколко часа по време на WWDC 2017.

Благодарение на по-малката декоративна рамка, изцяло новото поколение може да се похвали с 20% по-голям диагонал на екрана спрямо 9.7 инчовото предложение и то при идентични външни размери на корпуса, което важи и за изпълнението от 12.9 инча. Екраните се отличават с честота на опресняване от 120 Hz, а шестте ядра на вградения процесорен чип A10X в комбинация с 12 ядрения видео GPU допринасят за по-високата производителност от 30% и съответно 40% при всеки графичен процес. Интересно е и сравнението с първия iPad, като новите устройства ще бъдат 500% по-бързи, а скоростта им е съизмерима с тази на 4-ядрен десктоп компютър.

01_Apple_introducing_two_new_iPad_Pros

Основната камера на изцяло новите iPad Pro вече е идентична с тази, която е доказала своите страхотни възможности в iPhone 7 (12 мегапиксела, оптична стабилизация на изображението, 4K видео, както и 7 мегапикселова предна камера). Въпреки повишената производителност, батерията може да се похвали с обичайната издържливост до 10 часа в режим на работа, а вградената памет отново разделя предложението на три варианта. Всеки потребител може да избира измежду 64, 256 и цели 512 GB, както и измежду вече добре познатите цветове като сребърен, астро сив, златен и розово златен.

02_Apple_introducing_two_new_iPad_Pros

Редуцираните размери на декоративната рамка около екрана предоставят възможност да се насладите на пълен вариант на вградената клавиатура, а външните размери, особено при 12.9 инчовото предложение позволяват на поколението да стъпки върху Smart клавиатура със стандартен размер без никакъв проблем.

03_Apple_introducing_two_new_iPad_Pros

С iOS 11, Pad Pro може да се превърне в едно наистина полезно устройство, особено ако го използвате за работа и професионални нужди. Files приложението за по-лесно организиране на вашите файлове, за което вече загатнахме, Drag & Drop възможността за прехвърляне на съдържание между приложенията (например, ще можете да изтеглите с пръст прикачен файл от имейл и да го прехвърлите във Files) както и Dock, подобен на този в macOS ще направят работата с iPad Pro съизмерима с тази с компютър. Notes пък получава вграден скенер за документи, така че да можете да ги обработвате още по-лесно.

Вижте видеото на Apple за новите iPad Pro тук.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.