imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple представи нов iPad Pro в два размера


За пореден път прогнозите на KGI Securities се отличават със своята точност. Преди няколко месеца Ming-Chi Kuo загатна за появата на нов 10.5 инчов iPad Pro с процесорен чип A10X и редуцирана декоративна рамка около екрана или точно за тази разработка, която Apple представи преди няколко часа по време на WWDC 2017.

Благодарение на по-малката декоративна рамка, изцяло новото поколение може да се похвали с 20% по-голям диагонал на екрана спрямо 9.7 инчовото предложение и то при идентични външни размери на корпуса, което важи и за изпълнението от 12.9 инча. Екраните се отличават с честота на опресняване от 120 Hz, а шестте ядра на вградения процесорен чип A10X в комбинация с 12 ядрения видео GPU допринасят за по-високата производителност от 30% и съответно 40% при всеки графичен процес. Интересно е и сравнението с първия iPad, като новите устройства ще бъдат 500% по-бързи, а скоростта им е съизмерима с тази на 4-ядрен десктоп компютър.

01_Apple_introducing_two_new_iPad_Pros

Основната камера на изцяло новите iPad Pro вече е идентична с тази, която е доказала своите страхотни възможности в iPhone 7 (12 мегапиксела, оптична стабилизация на изображението, 4K видео, както и 7 мегапикселова предна камера). Въпреки повишената производителност, батерията може да се похвали с обичайната издържливост до 10 часа в режим на работа, а вградената памет отново разделя предложението на три варианта. Всеки потребител може да избира измежду 64, 256 и цели 512 GB, както и измежду вече добре познатите цветове като сребърен, астро сив, златен и розово златен.

02_Apple_introducing_two_new_iPad_Pros

Редуцираните размери на декоративната рамка около екрана предоставят възможност да се насладите на пълен вариант на вградената клавиатура, а външните размери, особено при 12.9 инчовото предложение позволяват на поколението да стъпки върху Smart клавиатура със стандартен размер без никакъв проблем.

03_Apple_introducing_two_new_iPad_Pros

С iOS 11, Pad Pro може да се превърне в едно наистина полезно устройство, особено ако го използвате за работа и професионални нужди. Files приложението за по-лесно организиране на вашите файлове, за което вече загатнахме, Drag & Drop възможността за прехвърляне на съдържание между приложенията (например, ще можете да изтеглите с пръст прикачен файл от имейл и да го прехвърлите във Files) както и Dock, подобен на този в macOS ще направят работата с iPad Pro съизмерима с тази с компютър. Notes пък получава вграден скенер за документи, така че да можете да ги обработвате още по-лесно.

Вижте видеото на Apple за новите iPad Pro тук.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.