imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple спира производството на всички AirPort рутери


Един доста любопитен ход, който определено свързваме с прекратяването на още една продуктова линия, Apple Thubderbolt Display. Само в рамките на десетина дни, компанията от Купертино прекрати производството на две продуктови линии, като това със сигурност ще окаже влияние и на всички други устройства.

Споделената информация от Bloomberg изобщо не трябва да ни притеснява. Вероятно това ще бъде една доста успешна промяна, благодарение на която компанията от Купертино ще може да се фокусира и, разбира се, да отдели повече ресурси на основните продуктови линии, както и в разработването на иновативни решения.

01_airport

AirPort може да бъде срещнат в три варианта, като всеки един от тях не е актуализиран от 2013-та година. Въпреки удобните възможности за съхраняване и бекъп на информация, които характеризират Time capsule, както и страхотният отличителен дизайн на AirPort Express и AirPort Extreme, технологията за пренос на данни, с която разполагат, вече е остаряла и определено не конкурентна.

02_airport

Докато останалите производители на рутери наблягат върху разработването на иновативни решения за по-бърз и надежден вариант за пренос на данни, Apple положи усилия върху разработването на продукт, благодарение на който да разполагате с бърза и удобна възможност не само за достъп до интернет, но и синхронизация между всички Apple устройства, с които разполагате.

04_airport

Един доста полезен вариант за времето си, който вероятно вече се досещате, към днешна дата може да бъде заменен изцяло с изключително развитите възможности на iCloud. Удобствата, които може да ви предложи облачната услуга, определено нe са за подценяване, като точно в тяхното развитие се крие и следващата причина, поради която Apple прекратява производството на вече не толкова актуалните AirPort рутери.

Може би освободените ресурси ще бъдат вложени в разработването на очакваното през 2017-та година 8-мо поколение iPhone, което, според всички предположения и прогнози, ще бъде устройство от бъдещето.

Източник: bloomberg

Beats Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.