imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple проявява интерес към платформата Lyft


Още в самото начало на настоящата година, компанията от Купертино инвестира над 1 милиард долара в китайската, подобна на Uber, платформа за споделено пътуване, наречена Didi Chuxing. Очевидно плановете на компанията относно бързо развиващата се услуга са далеч по-мащабни, като вече отправи поглед и към друга подобна платформа.

Любопитната информация е споделена от New York Times, а според нея едноименната компания, собственик на бързо развиващата се платформа Lyft, планира своята продажба. Вече е обсъдено евентуално придобиване от страна на различни компании, а част от предложенията са отправени от сериозни дружества, като General Motors, Google, Amazon, Uber и дори Didi Chuxing.

Популярната платформа, разбира се, е забелязана и от компанията от Купертино, което съвсем не трябва да ни учудва, като имаме предвид, че нейната дейност засяга и опазването на околната среда, особено когато комбинира няколко пътника в един автомобил, вместо алтернативното индивидуално пътуване.

Най-сериозното предложение, макар и не писмено, е отправено от General Motors, а дори и компанията да не бъде продадена, тя ще продължи да функционира, както до този момент, противно на разпространението на негативните слухове, че изпитва финансови затруднения.

lyft-combo

Към днешна дата страхотната платформа Lyft е оценена на завидните 5.5 милиарда долара, като почти милиард и половина от тях са абсолютно свободни и компанията може както да оперира, така и да инвестира и доразвива своята дейност с тях.

Lyft се радва на огромен интерес към своята услуга, но въпреки това не може да измести своя основен конкурент Uber. Още в самото начало от съществуването си, платформата встъпи в партньорство със своя китайски конкурент Didi Chuxing, като единствената цел на двете страни беше да се защитят от своя общ конкурент Uber.

Популярната платформа Lyft упражнява своята дейност основно в Съединените американски щати, както и върху част от територията на Индонезия, Сингапур, Филипините, Малайзия, Тайланд и Виетнам. Повече за Lyft може да разберете, като посетитe официалния уеб сайт на платформата.

Източник: 9to5mac

Vitosha birthday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.