imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple пусна macOS Mojave! Ето как да инсталирате системата.


Съвсем скоро се запознахме с официалната версия на iOS 12 – системата, представляваща неразделна част от всички нови поколения iPhone. Повече за нея може да разберете, като посетите следната връзка, но датата е 24 септември, което ни навежда само на една мисъл. Вече може да инсталирате и официалната версия на настолната Mojave версия на macOS.

За разлика от всички предишни версии на настолната система, при macOS Mojave визуалните промени са доста сериозни, което не означава по никакъв начин, че разработчиците от Apple са се ограничили единствено с тях. Предложението може да се похвали с доста нови възможности и значително по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, но не трябва да забравяте, че преди да преминете към него е препоръчително да изпълните и няколко кратки стъпки, като една от тях е да проверите дали вашият Mac е съвместим с Mojave.

Минимални технически изисквания към вашия Mac

Ако разполагате с MacBook Air или MacBook Pro след средата на 2012 година, Mac mini или iMac след края на 2012 година, MacBook след началото на 2015 година, iMac Pro от 2017-та, Mac Pro от края на 2013-та, средата на 2010-та или средата на 2012-та с Metal съвместим видео ускорител, пред вас и новата версия на macOS няма да има никаква пречка. За да преминете към актуализацията, ще се наложи да разполагате с инсталиран OS X 10.8 или по-нова версия на настолната система, поне 2 GB оперативна памет и най-малко 12.5 GB свободно дисково пространство.

Направете резервно копие на вашето съдържание

Реално погледнато, дори и да не архивирате съдържанието на вашия Mac, това не трябва да представлява проблем. Всяка част от него ще се появи и в новата версия, след като процесът по инсталацията приключи, но все пак може да настъпи и някое усложнение. Вероятността това да се случи е малка, а от съображения за сигурност, ние ви препоръчваме да направите един резервен Backup на съдържанието, с което разполага вашият Mac.

Отворете Launchpad и кликнете върху Time Machine. След това преминете към Set Up Time Machine и изберете носител, върху който да запазите вашето съдържание, като кликнете върху Select Backup Drive. Остава само да изберете коя част от съдържанието искате да архивирате и да дадете ход на процеса.

Вече може да преминете към macOS Mojave

Както ние, така и от всяка точка на света очакват новата система на Apple, което ни навежда само на една мисъл. Свалянето на инсталационния пакет в размер на 5.7 гигабайта може да отнеме малко повече време, особено в първия ден от неговото пускане или точно днес. Сървърите на компанията са доста натоварени, а на вас не ви остава нищо друго, освен да отворите раздел Updates на App Store, да стартирате инсталацията и да се заредите с търпение.

Ако не откривате новата версия на настолната операционна система в Updates, посетете тази връзка и ще стигнете по автоматичен начин до инсталационния пакет. Повече за промените, с които се отличава macOS Mojave може да разберете, като натиснете тук, а след броени часове ще ви запознаем и с всичко, което сме открили и в официалната версия на дългоочакваната настолна операционна система.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.