imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple пусна обновен вариант на iOS 12.1 за iPhone XR


Ако не сте проследили всички бети на iOS 12, припомняме, че представената в първите тестови варианти възможност за провеждане на колективен FaceTime разговор изчезна от системата с нейната седма тестова версия, което не е никакъв проблем. Както обещаха разработчиците от Apple, полезната промяна дебютира с първата актуализация на iOS 12, която вече може да се похвали с втори вариант, но не за всички потребители.

За разлика от официалната версия на първата разработка на iOS 12.1 (16B93), която се появи преди седмица, втората се отличава с малко по-различен софтуерен номер – 16B94, но има и една особеност. Тя е предназначена единствено за потребителите на поколение XR. Ако вече сте инсталирали първата актуализация на iOS 12 на своя нов цветен iPhone, системата няма да ви предложи да преминете към нейната втора версия, но ако това не е така, ще може да се възползвате от вариант 16B94, което означава само едно. Вероятно разработката поправя незначителни грешки, които дори не бихте могли да разберете, че съществуват, но нека разгледаме и промените, с които се отличава първата актуализация на iOS 12.

Точно както очаквахме, възможността за провеждане на колективен FaceTime разговор дебютира с първата актуализация на системата, която беше представена с третото поколение iPad Pro с разпънат екран и TrueDepth камера. Ако вече сте закупили своя нов iPhone Xs, Xs Max или XR, с iOS 12.1 може да се запознаете и с полезната eSIM възможност. Цифровата SIM карта позволява да активирате втори клетъчен номер без да се налага да инсталирате още една карта, но има и една особеност. Мобилният оператор трябва да поддържа технологията.

Стига да разполагате със съвместимо устройство, ще може да се възползвате и от Depth Control в реално време, а не след като сте направили своята снимка, а на последно място поставяме и новите над 70 емотикони, част от стандарт Unicode 11. Заедно с всички промени и нови възможности, актуализацията поправя доста грешки и подобрява защитата на вашето устройство, а за да я инсталирате, отворете Settings, General, Software Updates и докоснете върху Download & Install, но преди това се уверете, че батерията е заредена на 100 процента.

AW reserve article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.