imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple разработва нов iOS аксесоар, но този път AR очила


Вероятно вече сте чували за други подобни проекти, като някои от тях дори вече са пуснати в продажба. Високата цена и до известна степен ограничената функционалност на познатите представители, определено отблъскват потребителите, точно както и не толкова успешната разработка на Google, наречена Google Glasses.

Позицията на компанията от Купертино, съобразно появата на умния аксесоар, до съвсем скоро беше песимистична, нагласа, която вероятно вече е преминала в другата крайност. Според надежден източник, Apple разработва и своя нов iOS аксесоар, който определено ще може да изпълни всяка функция на Apple Watch, но по един доста по-удобен и любопитен начин.

iglass1

Прекалено рано е да обсъждаме техническите характеристики на очакваните, не преди началото на 2018 година умни очила, но защо пък да не обърнем малко внимание на свежите слухове, с които разполагаме. Любопитната разработка, вероятно ще ни представи един аксесоар, почти неразличим от стандартни слънчеви очила, но с една малка разлика.

Поставете очилата, а след като се свържат с вашето iOS устройство, което вероятно ще става по абсолютно автоматичен начин, вие ще може да се възползвате от един изключително любопитен набор от възможности. Вероятно ще искате да прочетете получено съобщение, да прегледате социалната мрежа или пък просто да проверите по коя улица се движите, като желаното съдържание ще бъде точно пред вашия поглед, разположено върху прозрачен фон.

agglass1

Определено бихме искали да бъдем от първите, които ще изпробват този любопитен аксесоар, въпреки, че подобно на всяка друга толкова значителна новост, вероятно голяма част от потребителите ще останат със смесени очаквания. Това е съвсем разбираемо и все пак, представете си, колко удобно би било да разполагате с възможност да прегледате вашата поща докато шофирате и то без да откъсвате поглед от пътното платно.

Колкото и любопитно да звучи, искаме да ви припомним, че прогнозираната разработка на аксесоара все още не е официална и не бихме могли да се доверим изцяло на предположението.

Последната иновация, с която ни запозна Apple, може да си припомните, като посетите следната връзка.

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.