imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple реализира огромна печалба от iPhone X


Ако сте се доверили на слуховете, че интересът към iPhone X не е особено висок, явно сте избързали. Иновативният смартфон на Apple от най-висок клас постигна огромни успехи, като само от появата си в началото на ноември месец миналата година до края на 2017-та, печалбата на компанията от продажби на устройството се равнява на малко над една трета от общата, която са реализирали всички останали производители в световен мащаб.

Според последното преброяване на Counterpoint, през последното тримесечие на миналата година iPhone X заема 35% от печалбата на цялата международна мобилна индустрия, което вероятно може да впечатли и вас. Отново през този период, iPhone 8 достига до 19.1% от общата печалба, неговият вариант Plus – 15.2%, докато печалбата за предното седмо поколение и 7 Plus заема 11.2% от питата.

Не трябва да пропускаме вече остарялото, но все още технически актуално шесто поколение и неговия принос с 1.8%, този на поколение 6S от 1.6% и най-малките 0.9% за iPhone SE, а ако съберем печалбата, която е реализирана от продажби на всички смартфон устройства на Apple, стигаме до един завиден процент. Компанията може да се похвали с печалба през последното тримесечие на 2017-та година в размер на 85% от общата, която е реализирана от цялата международна мобилна индустрия за този период.

Измежду всички Apple устройства, в графиката намират своето място и две разработки на Samsung. Galaxy Note 8 заема шеста позиция с 3.9%, Galaxy S8 Plus се подрежда на осмо място с 1.7% печалба, но има и още нещо. Apple отбелязва ръст с 1% спрямо последното тримесечие на 2016-та година и то в рамките на пазар, който се свива с 1%, спрямо отново четвъртото тримесечие, но 12 месеца по-рано, а ние ви припомняме, че компанията никога не споделя точните цифри от своите продажби. Преброяването на Counterpoint може да бъде потвърдено или не толкова точно.

Източник: MacRumors

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.