apple-siri-lab-uk-cover-imagazin-bg

Научноизследователски център в Кеймбридж работи върху Siri

#Новини
2016. 11. 05.

Съвсем скоро ви представихме плановете на компанията от Купертино за изграждане на нов кампус в Лондон на стойност 17 милиарда долара, а днес ще обърнем внимание и на вече съществуващия научноизследователски център на Apple в Кеймбридж.

Според Business Insider, любопитното съоръжение обединява не повече от 30 служители на Apple, както и представители на университетския Startup проект за разпознаване на глас, VocalIQ, който компанията от Купертино придоби през 2015-та година. Всички работни места са обединени от една обща цел, да усъвършенстват интелигентния асистент Siri.

img_2942

Колкото повече заявки може да обработи Siri, отправени на разговорен език, толкова по-успешна е дейността на научноизследователски център в Кеймбридж. Любопитният инструмент VocalIQ определено оказва огромна помощ в осъществяването на тази цел, благодарение на което, съвсем скоро, Siri ще може не само да обработи отправена заявка на разговорен език, но и да отговори по подобен начин.

Припомняме ви, че Apple разполага с множество научноизследователски центрове, разположени в различни точки на света, а точно този в Кеймбридж вероятно съвсем скоро ще приеме още служители. За предположението свидетелства източник на BI, според който наличната застроена площ е доста обширна.

img_2927

По всичко изглежда, че Apple предприема необходимите стъпки за усъвършенстване на своя интелигентен асистент Siri, който претърпя огромна промяна както в новата мобилна операционна система iOS 10, така и в компютърната macOS Sierra.

Въпреки огромната конкуренция, компанията от Купертино няма да позволи да остане на второ място, още повече, когато част от екипа, който разработи първоначалната версия на Siri, напусна Apple и създаде свой собствен асистент Viv, впоследствие придобит от Samsung.

Повече за любопитното приложение Siri може да разберете, като натиснете тук, а за плановете на компанията от Купертино за изграждане на нов кампус в Лондон, тук.

Източник: businessinsider

Добави коментар