imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple проучва станции за зареждане на електромобили


Reuters отново споделя любопитна информация, според която компанията от Купертино започва да води преговори с компании, занимаващи се със станции за зареждане на електрически автомобили. Фокусът попада върху техническата част, като Apple има нужда от подробна информация относно базовите технологии и параметри на станциите.

Информацията е интересна, но със сигурност не и изненадваща, след като вече знаем, че компанията от Купертино разработва собствен електрически автомобил, който вероятно ще бъде пуснат в серийно производство в срок до 2020 година.

По всички изглежда, че Apple вече напредва с любопитния проект “Titan”, като днес разбираме, че стига до необходимостта да предвиди начин, по който така наречените Apple Car’s battery да бъдат зареждани. Съществуващите станции за зареждане са изключително внимателни към информацията, която предоставят, понеже виждат бъдещ конкурент в лицето на Apple, въпреки, че все още не е ясно дали компанията от Купертино ще разработи собствена технология на зареждане или ще се приспособи към някоя съществуваща мрежа, вероятно “Tesla Motors’ Supercharger”.

supercharger-hero@2x
Станция за зареждане на електрически автомобили „Tesla Motors’ Supercharger“

В световен мащаб потреблението на електрически автомобили нараства, а заедно с него и станциите за зареждане, въпреки, че все още тяхната бройка е сравнително малка. Tesla разполага с 600 станции по целия свят, а само поръчките за новата 3-та серия електрически автомобили са почти 400 000 броя. Секторът тепърва предстои да се развива, а от друга страна това ни кара да предположим, че и Apple ще се опита да изгради и стандартизира собствена мрежа за зареждане.

За реализирането на “Titan” компанията от Купертино планира да закупи огромни по размер парцели в района на залива на Сан Франциско. До момента разходите по проекта надхвърлят сумата от 10 милиарда долара, а това провокира слухове, че очакваният автомобил ще донесе нова ера в автомобилната индустрия.

Всички наши любопитни статии, свързани с автомобилния проект на Apple – “Titan” може да видите тук.

Източник: macrumors

iPhone 8 vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.