imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple трябва да плаща 50% данък, според Стив Возняк


В интервю за британското радио BBC, колоритният съосновател на Apple Стив Возняк, сподели своето мнение, че Apple трябва да плаща данък, равняващ се на 50% – точно, какъвто е процентът и за всички останали дружества. Неговата позиция е твърда и не толерира по никакъв начин различен процент данък върху физически и юридически лица.

Отговорните служби никога не са разкривали укриване на данъци и незаконни практики от страна на Apple – дружеството може да се похвали с изключително изрядна счетоводна политика. Чрез финансов инженеринг, днес пред компанията от Купертино се разкрива възможност да пренасочи своята печалба към други държави със значително по-нисък процент на данъчно облагане, като например Ирландия.

Като допълнение към статията, BBC публикува и кратко видео интервю, което може да видите тук. В него Стив Возняк е малко по-умерен, като заявява, че може и да има основание за различен процент данък между физически и юридически лица.

taxtime-ado2

Возняк укорително посочва с пръст инвеститори, които изместват фокуса на компанията от “създаването на страхотни продукти” към генериране на печалби и висока възвръщаемост на инвестиции.

Обсъждането на данъчните промени с правителството за момента е оставено на страна, а компанията обръща повече внимание на битката с ФБР, свързана с криптирания iPhone от Сан Бернардино. Вижте всичките ни статии, свързани с темата, като натиснете тук.

Стив Возняк напълно подкрепя Apple в битката с ФБР. Според съоснователя на дружеството, част от държавните служители и политици нямат представа колко е важна “кибер” сигурността.

Източник: 9to5mac

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.