imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple тества производителността на очаквания iMac Pro


В началото на юни Apple представи своите нови операционни системи по време на WWDC. Към днешна дата, всеки от вас може да инсталира официалните версии на предложенията, но заедно с тях технологичното мероприятие ни запозна и с доста впечатляващи продукти, като iPhone X, iPhone 8 и 8 Plus, HomePod, но нищо не може да засенчи изключително мощните характеристики на изцяло новия iMac Pro.

Настолната машина се отличава с 27 инчов 5K екран и корпус в цвят Space Gray. Базовото изпълнение е оборудвано с осем ядрен процесор Intel Xeon, 32 GB оперативна памет, графична карта AMD Pro Vega с 8 GB видео памет и основна SSD памет от 1 TB, но ако това не ви стига – компанията има един вариант и за вас. Високото изпълнение не само може да ви предложи процесор Intel Xeon с цели 18 ядра, 128 GB оперативна памет, графична карта AMD Pro Vega с 16 GB видео памет и основна SSD памет с капацитет от 4 TB, но и се отличава като най-мощната настолна машина, която е произвеждана от Apple за всички времена.

Компанията вече тества производителността на своето впечатляващо предложение, което може да се похвали с изчислителна мощност на ниво сървър, а ние ще разгледаме постигнатите Geekbench резултати.

Никъде в приложените тестове не се споменава за iMac Pro, но не трябва да се съмняваме, че зад кодовото име AAPJ1371,1 стои точно очакваната настолна разработка на Apple от най-висок клас. Първият тест достига до 23,536 точки в Multi-Core режим при 8-ядрен процесор Xeon W-2140B на 3.2 GHz, докато при втория нещата стоят по малко по-различен начин. 10-ядрената разработка Xeon W-2150B, отново в Multi-Core режим се отличава с 35,917 точки.

Днешните Geekbench тестове подминават 18-ядреното предложение, а вие може да разберете повече за него, след като посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

Xr buy article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.