imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple спира от производство Thunderbolt Display


Само преди няколко дни, компанията от Купертино изпрати информация до няколко новинарски сайта, с която обяви съвсем официално спирането от производство на 27-инчовия монитор “Thunderbolt Display”.

Припомняме ви, че въпросното устройство излезе през далечната 2011 година, а днес складовата му наличност е ограничена. При положение, че желаете да притежавате Thunderbolt Display, сега е моментът да направите вашата покупка от онлайн магазина на iStyle, тъй като след изчерпването на ограничените складови наличности, продуктът ще бъде спрян от продажба.

thunderbolt_display_elcap_views
Поколението Thunderbolt Display, което е спряно от производство

Вероятно всеки от нас съвсем логично започва да се пита защо точно сега компанията от Купертино обявява публично подобна новина, и то чрез няколко интернет медии, а ние сме сигурни, че това е една хитра рекламна стратегия, с която Apple успява да ни загатне по един успешен начин, че съвсем скоро ще станем свидетели на ново поколение монитори, които със сигурност ще предложат много по-висока 4К или дори 5К резолюция.

Въпреки, че наличието на слухове, свързани с разработката на 5K дисплей провокираха предположения, че въпросното хардуерно устройство може да бъде представено по време на Световната конференция на разработчиците WWDC 2016, това не се случи. Събитието, с което може да се запознаете, като натиснете тук, беше фокусирано върху представянето на новите операционни системи, като iOS 10, tvOS 10, macOS Sierra и watchOS 3.

Apple_iMac_with_Retina_5K_display_specs
iMac с 5K Retina дисплей

Неофициална информация ни разкрива малко повече за очакваното 5K устройство, а, ако може да се доверим на нея, съвсем скоро ще се запознаем с новото поколение монитори Apple, които ще ни предоставят страхотната резолюция от 5120х2880 пиксела, USB-C и Thunderbolt 3 интерфейс, вграден GPU или DisplayPort 1.2 Multi-Stream Transport, а всичко това ще бъде събрано в един страхотен корпус, с подобен на последното поколение iMac дизайн.

Възможно е очакваното устройство да бъде пуснато и в два варианта, както с 4K, така и с 5K резолюция, като това вероятно ще разберем не по-рано от септември месец, когато компанията от Купертино ще обяви официално всички нови устройства, заедно със страхотните актуализации на операционните системи, а за iOS 10-то поколение знаем, че се очаква да е най-значителното обновление, съществуващо до този момент, за което може да разберете повече, тук.

Източник: macrumors

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.