imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple TV видеа

Apple TV приложенията вече поддържат видеа за предварителен преглед


Няма спор, че Apple се грижи за новото Apple TV изключително много и търси как да рафинира устройството и tvOS по най-добрия начин. Миналата седмица стана ясно, че може би съвсем скоро ще може да управляваме Apple TV изцяло през своя iPhone. Този път нека видим нещо, което ни липсваше много в tvOS – възможността за видео предварителен преглед на приложения от App Store.

Казваме „липсва“, защото все пак подобна функция се поддържа от iOS още от iOS 8 насам. Особено с оглед динамичното развитие на App Store, който чупи рекорди, няма как да се мине без предварителен преглед на множеството апове. tvOS също отбелязва увеличение в портфолиото си с приложения, тъй че ходът идва тъкмо навреме.

За разлика от iOS обаче, видеата при Apple TV разполагат със специален Preview бутон. Той се намира вляво от бутона за сваляне на приложение или неговото закупуване. Това ви дава възможността да изберете дали искате да осъществите предварителен преглед на избраното от вас приложение или не.

Apple TV видео за предварителен преглед.

Поддържаните команди са за започване, спиране или превъртане на видеото, което е стандартна мярка. Бонусът е опцията за 10-секундни превъртания, осъществени чрез цъкането върху лявата или дясната страна на Siri Remote.

Ето как нагледно протича предварителният преглед за Apple TV:

Понеже опцията е съвсем нова, все още броят на приложенията, които я поддържат, е по-скоро ограничен. Що се касае до създаването на подобно видео – разработчиците могат да използват QuickTime за целта. Времевото ограничение на предварителните прегледи за Apple TV изисква те да са между 15 и 30 секунди като дължина. Хубавото е, че tvOS ще поддържа видеа с качество 1080p безпроблемно – ще можем да се наслаждаваме на кристално чисти възможности за предварителен преглед на аповете, които ни интересуват.

Източник: 9to5 Mac.

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.