Apple-Watch4

Apple Watch вече подобрява живота на глухите потребители

#Новини
2015. 05. 14.

През годините Apple е доказал, че прави огромни усилия, за да бъдат достъпни продуктите на компанията и за хората с увреждания. Ето как Apple Watch може да бъде в помощ на хората с увреден слух.

В ново видео, заснето за CNN Money, са показани възможностите на часовника на Apple за контролиране на слуховите апарати на потребители, имащи проблеми със слуха. Благодарение на специално приложение за Apple Watch могат да бъдат избирани режимите, в които да функционира слуховото апаратче – то може да действа като Bluetooth музикален приемник или да позволява на своя собственик да слуша околни звуци (като шума на трафика). Също така устройството може да бъде настройвано в зависимост от различните условия. Ако човек иска да изслуша някого в ресторант или пък да проведе разговор навън, блокирайки околните шумове, трябва да направи съответната настройка.

През годините Apple е представял функции като VoiceOver, позволяващ описанията на различните приложения да бъдат прочетени на глас за потребителите със зрителни проблеми и FaceTime, представляващ пробив в създаването на условия за глухите да комуникират помежду си чрез мобилно устройство.

Последното видео е само едно напомняне как технологиите като Apple Watch могат да подобрят живота на хората и то в насока, различна от това да изпратите данни за пулса си на някого или да си направите селфи.

Източник: Cult of Mac

Добави коментар