imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple Watch вече подобрява живота на глухите потребители


През годините Apple е доказал, че прави огромни усилия, за да бъдат достъпни продуктите на компанията и за хората с увреждания. Ето как Apple Watch може да бъде в помощ на хората с увреден слух.

В ново видео, заснето за CNN Money, са показани възможностите на часовника на Apple за контролиране на слуховите апарати на потребители, имащи проблеми със слуха. Благодарение на специално приложение за Apple Watch могат да бъдат избирани режимите, в които да функционира слуховото апаратче – то може да действа като Bluetooth музикален приемник или да позволява на своя собственик да слуша околни звуци (като шума на трафика). Също така устройството може да бъде настройвано в зависимост от различните условия. Ако човек иска да изслуша някого в ресторант или пък да проведе разговор навън, блокирайки околните шумове, трябва да направи съответната настройка.

През годините Apple е представял функции като VoiceOver, позволяващ описанията на различните приложения да бъдат прочетени на глас за потребителите със зрителни проблеми и FaceTime, представляващ пробив в създаването на условия за глухите да комуникират помежду си чрез мобилно устройство.

Последното видео е само едно напомняне как технологиите като Apple Watch могат да подобрят живота на хората и то в насока, различна от това да изпратите данни за пулса си на някого или да си направите селфи.

Източник: Cult of Mac

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.