apple-watch-live-1-980x420

Apple Watch е по-популярен и по-търсен дори от първия iPhone

#Новини
2015. 06. 25.

Както Apple Watch, така и iPhone представляват истинска иновация за пазарната си ниша. Но статистики на финансистите от Morgan Stanley загатват нещо интересно:

Нима се интересуваме повече от Apple Watch сега, отколкото от появата на iPhone преди?

Статистиците са използвали алгоритъма на своето изследване AlphaWise, за да проследят търсенето на Apple Watch от потребителите. След това те са използвали данните, за да ги съпоставят с бума на iPhone от 2007 година.

Какво точно откриват те?

През първата седмица, Apple Watch е търсен значително по-малко от първата седмица на потребителски интерес при излизането на iPhone. Нещо повече – показаният спрямо смарт часовника ентусиазъм е едва наполовина от нивата, с които iPhone може да се похвали.

След този слаб за Apple Watch старт обаче, нещата се развиват по по-различен начин. Търсенето на Apple Watch се оказва много по-устойчиво във времето от бума, отбелязан при излизането на iPhone. Интересът към новия продукт на Apple пет-шест седмици след обявяването му е с близо 20% по-висок от търсенето на iPhone за същия отрязък от време.

Все пак на върха за момента остава iPad.

applewatchmorganstanley

Нужно е да се отбележи, че и в двата случая Apple ограничи наличните количества на продуктите при излизането им на масовия пазар. До съвсем скоро, Apple Watch можеше да бъде закупен само чрез онлайн магазина на Apple. Когато компанията пусна първия iPhone, смартфонът беше наличен само при телекома AT&T, преди да бъде възможно закупуването му и от други мобилни компании.

Идните месеци със сигурност ще покажат колко точно ще е популярността на Apple Watch. Дали смарт часовникът ще може да се окичи с титлата на най-обичан Apple продукт в дългосрочен план?

Източник: Business Insider; заглавна снимка: SlashGear

Добави коментар