apple-watch-2-gps-imagazin-bg

Apple Watch 2 ще разполага с вграден GPS модул

#Новини
2016. 08. 19.

Преди по-малко от месец ви запознахме с любопитни промени, свързани с дисплей технологията, с която ще разполага очакваното 2-ро поколение Apple Watch. Преди броени часове разбрахме и за още една страхотна новост, с която вероятно ще бъде оползотворено освободеното, благодарение на по-тънкия OGS дисплей, място в корпуса.

Според Bloomberg, очакваното ново поколение часовник на Apple ще има вграден GPS модул, благодарение на който устройството ще разполага с възможност за самостоятелно изпълнение на още по-голяма част от функциите си, без да се налага установяването на традиционната необходима връзка с вашето iPhone устройство.

applewatchlineupall-800x217

Във връзка с тази промяна, Apple Watch 2 ще разполага с подобрена навигационна система, разширени Fitness Tracking функции и, разбира се, ще може много по-точно и бързо да определи местоположението на потребителя, и то по един съвсем независим начин.

Споделената от информационната агенция прогноза е подкрепена от множество независими източници, а благодарение на промяната, очакваното второ поколение Apple Watch ще бъде зависимо от вашето iPhone устройство единствено, когато изпълнявате функция, свързана с вградения в него GSM модул, като провеждане на разговор, изпращане на съобщение или достъп до интернет.

Съществуват любопитни слухове, че компанията от Купертино вече е разработила GSM модул с изключително малък размер, който съвсем свободно може да бъде вграден в очакваното второ поколение Apple Watch. За съжаление, той ще консумира прекалено много енергия, с което ще съкрати значително издържливостта на вградената батерия.

12651-6738-Apple-S1-chips-l

Разработките на компанията продължават, като вероятно очакваното през 2017 година поколение часовник на Apple вече ще разполага с изключително икономичен GSM модул. Множество непотвърдени слухове загатват, че точно тогава, когато Apple Watch стане абсолютно независим от друго свързано с него iOS устройство, компанията от Купертино ще го представи и в един много по-различен и още по-елегантен корпус.

Припомнете си всички слухове и предположения, свързани с очакваното през септември 2-ро поколение Apple Watch, като посетите следната връзка, както и с очакваната операционна система watchOS 3, като натиснете тук.

Източник: macrumors

Добави коментар