imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вече знаем кога ще се проведе WWDC 2016


Преди по-малко от 24 часа, Siri ни уведоми за датите, на които ще се проведе Worldwide Developers Conference 2016. Събитието ще стартира на 13-ти и ще продължи до 17-ти юни, а мястото е Moscone West Convention Center в San Francisco, California, където се провежда и последните 10 години. Церемонията по откриването на конференцията на 13-ти юни ще се състои в Bill Graham Civic Auditorium, където на 9 септември 2015 г. бяха представени iPhone 6s, iPhone 6s Plus, Apple TV 4 и iPad Pro 12.9“. 

На тазгодишната конференция Apple ще даде възможност на разработчиците да се срещнат с над хиляда инженери, представляващи компанията, както и да присъстват на организираните от тях практически демонстрации.

siriwwdcdates

На събитието ще бъде представена и новата версия на операционната система за Mac, OS X, а нейното име най-вероятно ще бъде променено на macOS, за което може да прочетете повече в статията ни от преди няколко дни. Информацията за OS X, която разработчиците ще получат, ще им даде голяма преднина в развитието на предстоящи приложения.

Филип Шилер, вицепрезидент на Apple, Worldwide Marketing, сподели:

„С четири иновативни операционни системи и нов интуитивен език за програмиране, които се ползват от над един милиард устройства по света, срещата ще бъде изключително вълнуваща и полезна. WWDC 2016 ще бъде много интересна за всички разработчици, които програмират приложения за iOS, OS X, watchOS и tvOS на език Swift.“

Любопитен е фактът, че конференцията се е превърнала в толкова популярно събитие, че Apple предлага билетите на лотариен принцип, измежду всички регистрирани разработчици. Цената за един билет е 1599 долара, а регистрацията в лотарията започна вчера и ще продължи до петък, 22 април, 10:00 ч. PDT. Печелившите ще бъдат обявени в понеделник, 25-ти април, 17:00 ч. PDT.

wwdcticketlottery-800x363

Правото да закупят билети ще имат единствено регистрираните членове в програмата за разработчици на Apple. Предвидени са и до 350 стипендии на студенти и свързани с организатора компании. Тази година за първи път ще бъдат предоставени и 125 стипендии за разработчици с финансови ограничения.

Подобно на предишните години, билетите на разработчици между 13 и 17 годишна възраст трябва да бъдат закупени от родител или от придружител, който е регистриран член. Билетите са поименни и не могат да бъдат продавани, препродавани или прехвърляни на друго лице.

WWDC-15-watchOS2

Ето какво ще получи всеки разработчик срещу цената на един билет:

Над 1000 инженера ще демонстрират в над 150 практически семинара как разработчиците могат по най-оптимален начин да развиват приложения, базирани на iOS, OS X, watchOS и tvOS.

Достъп до най-новите функции и възможности на iOS, OS X, watchOS и tvOS, както и практики за подобряване на функционалността, производителността, качеството и дизайна на дадено приложение.

Възможност за полезни контакти с други разработчици. Миналата година 80% от разработчиците са присъствали за първи път, като е имало представители от над 70 държави.

Поредица от срещи между участници и лектори, фокусирани върху различни теми.

Развлекателни и вдъхновяващи обедни почивки с влиятелни личности от света на технологиите и науката.

Присъствие на Apple Design Awards, на което ще бъдат оценени всички приложения за iPhone®, iPad®, Apple Watch®, Apple TV® and Mac®, като се извърши демонстрация на техническите им постижения, иновации и изключителен дизайн.

qNuhYF5За разработчиците, които нямат възможност да присъстват, Apple планира да излъчва на живо всяка една част от събитието в интернет сайта и на WWDC приложението. Дори и да не сте разработчик, ние сме сигурни, че конференцията ще привлече вашето внимание, с представянето на новите версии на iOS, OS X, watchOS, и tvOS. Освен това, на WWDC обикновено, заедно със софтуерните обновления, Apple представя и нови хардуерни продукти – тук можете да си припомните най-важното от последните 12 издания на конференцията. Защо тази година да не видим нови, по-тънки и по-мощни MacBook Pro компютри именно между 13 и 17 юни?

Източник: macrumors

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.