00_apple_profit_cover

Третото тримесечие за Apple по данни на Strategy Analytics

#Новини
2016. 11. 23.

Apple определено заема водещо място в смартфон индустрията – особено, когато става на въпрос за реализирана печалба. Данните на Strategy Analytics за последното тримесечие на настоящата година, подкрепят това твърдение, което поставя Apple в една недостъпна за всеки друг производител територия.

През изминалото трето календарно тримесечие на 2016-та година, смартфон индустрията реализира обща печалба от продажби на мобилни устройства, равняваща се на 9.4 милиарда долара. Привидно доста сериозна сума, за която определено допринася компанията от Купертино, с реализирана печалба от 8.5 милиарда долара или 91% от цялата печалба.

   03_apple_profit

Въпреки, че впечатляващите данни са само суха статистика, това не ги прави по-малко впечатляващи. Linda Sui, директор на Strategy Analytics обръща внимание върху възможността на компанията от Купертино да балансира необходимите производствени разходи по изключително професионален начин, така че всеки потребител на Apple устройство да може да се похвали със завидното качество на изработка на своя продукт.

02_apple_profit

Вероятно точно тази разлика, заедно със завидния обем продажби, поставя Apple в настоящата водеща позиция, като определено не бихме пропуснали да ви припомним още един впечатляващ доклад, който подкрепя нашето мнение. Просто посетете следната връзка и се запознайте със завидните продажби, с които може да се похвали iPhone.

Всички финансови резултати на Apple от началото на 2016-та година, може да си припомните, като натиснете тук, а защо да не хвърлите и един съвсем тематичен поглед върху последното, седмо поколение iPhone, като посетите следната връзка.

Източник: appleinsider и 9to5mac

Добави коментар