appe

Специалните приложения „Apps for Earth“ реализират сериозни приходи

#Новини
2016. 06. 21.

Страхотната инициатива на Apple, целяща набирането на средства за “Световния фонд за дивата природа”, събра над 8 милиона долара и то за период, по-малък от три месеца. Кампанията стартира на 14 април тази година, точно два дена преди “Деня на Земята”, за което събитие може да прочетете повече, като натиснете тук.

Припомняме ви, че кампанията стартира с представянето на така наречените приложения “Apps for Earth”. До 24 април бяха изложени десетки приложения, част от кампанията, като сто процента от тяхната стойност на база реализирани специални продажби, ще отиде в “Световния фонд за дивата природа”.

Измежду участващите приложения се срещат заглавия като VSCO, Trivia Crack, Hearthstone и Angry Birds 2, а при някои от тях забелязваме и тематични промени в иконите и графиките по време на тяхното стартиране. Визуалните промени в приложенията, в комбинация с акцент върху промоцията още от първата страница на App Store, целят единствено реализирането на по-голям брой продажби, които да подпомогнат “Световния фонд за дивата природа”.

Screen Shot 2016-06-21 at 12.18.28

Компанията от Купертино за втора поредна година се присъединява към “WWF”, като през 2015 година, в допълнение към набирането на средства, благодарение на Apps for Earth, Apple започна изпълнението на дългогодишен проект с идеална цел за защита на над 1 милион декара гористи местности в Китай.

Любопитната априлска статия как Apple отбелязва “Деня на Земята”, може да видите тук, а сравнително новата видео реклама, показваща как iMessages работи по един изключително екологичен начин, като натиснете тук.

Източник: macrumors

Добави коментар