imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Автоматично премахване на стари приложения през iOS 11


Без значение от поколението и разцветката на вашия iPhone, една от основните характеристики, на която всеки потребител трябва да обърне внимание е вградената в устройството основна памет. Въпреки, че разполагате с право на достъп до няколко и то изцяло безплатни гигабайта в облачната услуга iCloud, те ще ви свършат работа единствено за бекъп, а за да освободите част от вградената памет във вашия iPhone или iPad, просто трябва да активирате Offload Unused Apps, стига вече да сте инсталирали последната версия на операционната система.

Заедно с всички сериозни промени, iOS 11 се отличава и с една определено доста полезна възможност, която се активира и то без вашата намеса през определен период от време, стига да решите да я включите предварително. Благодарение на Offload Unused Apps, операционната система може да следи за тази част от вашите приложения, която не използвате често, както и да премахне всеки подобен вариант, като причината за това е да се насладите на малко повече свободна памет.

За да активирате изцяло новата възможност, преди всичко трябва вече да сте инсталирали iOS 11 и да отворите системните настройки. След това докоснете върху iTunes & App Store, потърсете Offload Unused Apps някъде в долната част на екрана, докоснете върху заглавието, за да включите малката, но и доста полезна опция и сте готови. С това ваше действие позволявате на системата да премахне всяко приложение, което не сте използвали отдавна.

Вашите потребителски данни, създадени чрез всяко приложение, което е премахнато по автоматичен начин от Offload Unused Apps ще останат в рамките на устройството. За да продължите точно от това място, до което сте стигнали през съответната разработка, просто трябва да я инсталирате отново през App Store, а за да премахнете всички данни, свързани със съответното приложение, ще се наложи да го деинсталирате по стандартен начин.

Xr order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.