imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да инсталирате macOS Sierra абсолютно автоматично


Компютърната операционна система набира все по-голяма популярност, а след като в предната ни статия ви запознахме със страхотните възможности на интелигентния асистент Siri, днес ще ви представим и още една новост, благодарение на която съвсем лесно и бързо бихте могли да преминете на Sierra.

За да инсталирате macOS Sierra, преди всичко вашето устройство трябва да отговаря на заложените минимални технически характеристики, с които определено биха могли да се похвалят повечето мобилни и настолни Mac компютри, произведени след 2010 година.

 macos-sierra-install

Вероятно и вашето устройство е точно от тези модели, а стандартната процедура за инсталация, която със сигурност би ангажирала част от вашето време, е заменена с един доста по-автоматизиран процес, с който просто трябва да се съгласите.

Ето, че вече стъпките, които трябва да предприемете, за да преминете на новата операционна система macOS Sierra, са доста по-съкратени, като вече няма да бъде нужно да заявите сваляне на инсталационен пакет през App Store, за което може да си припомните, като посетите следната връзка.

automaticupdatessierra-800x663

Промяната, благодарение на която Apple насърчава все повече потребители да се запознаят с новата операционна система, е налична от днес и, разбира се, може да бъде активирана единствено на Mac устройства, които разполагат с инсталирана операционна система, не по-стара от OS X El Capitan.

При положение, че вашето Mac устройство отговаря на горните изисквания, а вие нямате търпение да се запознаете с новата компютърна операционна система, отворете App Store, навигирайте до раздел Updates, а точно тук, по съвсем стандартен начин, кликнете върху бутон Free Upgrade, който е разположен в дясната част на основния банер.

Screen Shot 2016-10-04 at 11.32.52 AM

Сега просто трябва да дадете ход на инсталацията, но, разбира се има и още по-лесен начин. Отворете вашите системни настройки, изберете App Store и активирайте функцията “Download newly available updates in the background”.

Вероятно вече сте активирали удобната функция, която ще свали новата операционна система във фонов режим, а в момента, когато инсталационните файлове са подготвени, вие ще трябва да потвърдите инсталацията, просто като дадете вашето съгласие.

Това е всичко, изчакайте процесът да приключи, а когато вашето устройство се рестартира отново, вече ще имате възможност да се насладите на новата операционна система macOS Sierra, за която може да разберете повече, като посетите следната връзка.

Припомняме ви, че преди по-малко от месец дебютира и най-съществената, десета актуализация на мобилната операционна система iOS, с която може да се запознаете, като натиснете тук.

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.