imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Автоматично активиране на Dark Mode през macOS Mojave


Ако все още не сте преминали към macOS Mojave, нищо не ви спира да го направите още сега и то в комплект с шестата актуализация на системата, която се появи преди броени часове. Повече за разработката и за стъпките, които трябва да предприемете, за да я инсталирате, може да разберете, като посетите тази връзкаа ние ще ви покажем как да изберете час, в който системата да активира автоматично страхотния тъмен режим на темата.

Пропомняме ви, че за разлика от всички по-стари версии на macOS, при Mojave визуалните промени са доста сериозни, което не означава по никакъв начин, че разработчиците от Apple са се ограничили единствено с тях. Системата може да се похвали с доста нови възможности и значително по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, но нека видим и как да създадете процес за автоматично активиране на Dark Mode.

  • Отворете заложеното Automator приложение и изберете създаване на нов Application.
  • Кликнете върху Change System Appearance в раздел Library и изберете Toggle Light / Dark от падащото меню на настройката.
  • Запазете автоматичния процес с желано име на файла и отворете заложеното приложение Calendar.
  • Спуснете меню File и изберете New Calendar.
  • Създайте Event, като докоснете върху иконата с плюс в горната лява част на екрана.
  • Кликнете два пъти върху създадения Event, за да посочите кога да се активира и с каква продължителност и кликнете върху Custom през падащото меню Alert.
  • Остава да изберете създадения файл през Automator, да запазите промените и сте готови.

Настройката определено не е от най-елементарните за изпълнение, но от друга страна, ако вече сте я направили, тъмният режим на темата ще се активира точно в посочения от вас час и ще се изключва отново, когато сте избрали вие и то без да предприемате никакви странични действия за целта. За да активирате тъмната тема индивидуално, отворете System Preferences, след това General и изберете Dark Mode от Appearance, а за да разберете повече за промените, с които може да се похвали очакваната Catalina версия на macOS, посетете тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.