imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Benchmark тест поставя iPhone X пред Samsung Galaxy S9 и S9+


Според предварителните оценки, основна камера и екранът на все още очакваното S9 и S9+ поколение Galaxy на Samsung превъзхождат тези в смартфона на Apple от най-висок клас. Вероятно след официалната поява на корейската разработка ще може да направим по-точно сравнение на тези компоненти, докато при производителността на устройствата, нещата стоят по различен начин. Вграденият A11 Bionic процесор в iPhone X се отличава с доста по-високи резултати, спрямо този в очакваното Galaxy поколение, зад което твърдение застават всички, проведени към днешна дата Benchmark тестове.

В корпуса на високотехнологичния смартфон на Samsung намират своето място точно две самостоятелни процесорни разработки, Exynos 9810 и Snapdragon 845 на Qualcomm, като първата определено постига по-висока производителност от втората, но не и от A11 Bionic, дори нещо повече. В значителна част от проведените от AnandTech тестове, вграденият A10 процесор в iPhone 7 постига по-високи резултати от Exynos 9810.

Видно от приложената графика, при проведения GeekBench 4 тест в Single Core режим Exynos 9810 се отличава с резултат от 3 724 и съответно 3 440, които дори не се доближават до постигнатите 4 630 и 3 958 от вградения A11 Bionic процесор в iPhone X, докато Snapdragon 845 изостава значително в малката надпревара, но нека разгледаме и следващата категория.

Съобразно проведения отново от AnandTech WebXPRT тест, при който устройствата са натоварени с изпълнението на задачи, базирани на HTML5 и JavaScript, iPhone X постига 352 точки, докато на доста по-далечната позиция, дори след iPhone 7, намира своето място очакваното S9+ поколение със значително по-нисък резултат от 178 точки. Отбелязваме, че в тази класация дори Samsung Galaxy S8 се подрежда на по-висока позиция, спрямо S9 с постигнат резултат от 194 точки.

При графичната производителност нещата отново стоят по подобен начин. iPhone X може да се похвали с резултат от 64.19 точки, спрямо 45.70 точки от Samsung Galaxy S9+. За да се запознаете с всички проведени от AnandTech тестове, просто посетете тази връзка, а ние ще разгледаме още една техническа характеристика, която определено дава никак не малка преднина на смартфона на Apple от най-висок клас.

Подобно на своя предшественик, очакваното Galaxy S9 поколение се отличава със своята двуизмерна технология за разпознаване на лице и ирис, която не може да се сравни със точната и бърза работа на иновативната биометрична система, с която дебютира iPhone X. Повече за Face ID може да разберете, след като посетите тази връзка, а за да се запознаете с всички промени, с които може да се похвали последното, десето поколение iPhone, просто натиснете тук.

Източник: MacRumors

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.