imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Битката между ФБР и Apple продължава


Преди няколко дни стана ясно, че ФБР не може да открие нова информация във вече отключения iPhone 5c от Сан Бернардино, за което може да видите повече подробности в предната ни статия по темата, като натиснете тук. Институцията приема за голям успех отключването на устройството без помощта на Apple.

Въпреки липсата на подробна информация в отключения телефон, ФБР получава достатъчно данни, за да направи заключение, че терористът Сайед Фарук и съпругата му са действали абсолютно самостоятелно. За това разбрахме и от CNN в съобщение от преди няколко дни – притеснението относно 18-минутната пауза, в която ФБР предполагаше, че терористът може да е осъществил контакт с трето лице, е неоснователно.

На 19 април ФБР и Apple отново се явиха пред конгреса, за да “обсъждат” за пореден път темата, свързана с криптирането. Вижте видео записа от заседанието:

За отключването на iPhone-а от Сан Бернардино са изразходвани ресурси, равняващи се на над 1 300 000 долара или, както директорът на FBI – Джеймс Коми заяви пред Ройтерс, че “платената сума надвишава общата заплата, която ще получа в следващите 7 години и четири месеца, като директор на ФБР”. Колкото и големи да са отделените ресурси, определено се отплатиха, като благодарение на тях паднаха част от предварителните подозрения.

Chip-A9X-iPad-Pro

Отключеното устройство е достатъчно доказателство, че по време на паузата не е осъществен контакт, както през стандартните комуникационни мрежи, така и през криптирана връзка, което ФБР смята за изключително ценна информация.

Въпреки, че бюрото не успява да намери допълнителна информация в отключения iPhone 5c, опитите да разбере какво точно е правил Фарук в 18-минутната пауза продължават.

Източник: 9to5mac

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.