imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Блокиране на всички Google реклами в Safari за iOS и macOS


Без значение дали използвате мобилната или настолната версия на Safari, тя може да се похвали с доста висока скорост на работа. Заложеното приложение се отличава с множество възможности, до които бихте могли да стигнете по съвсем лесен начин, но ако ви се иска да се възползвате от някоя странична функция, това не е никакъв проблем. Просто трябва да инсталирате желаното разширение и сте готови, а ние ще ви покажем как да блокирате всички рекламни банери, които стигат до вас през системата на Google.

Съществуват доста разширения, които биха могли да ви избавят от множеството досадни реклами, включително и тези, които се появяват в YouTube, когато сте стартирали някое видео, но ние ще поставим акцент върху разработката на Eyeo GmbH. За да инсталирате Adblock Plus на настолната версия на Safari, отворете приложението, след това кликнете върху Safari Extensions, като спуснете падащото меню Safari и потърсете името на малкото разширение в полето за търсене. Остава само да го инсталирате, което няма да отнеме повече от няколко секунди и сте готови.

Ако сте изпълнили горните стъпки, Safari ще игнорира всички рекламни банери, които идват от Google по автоматичен начин, но има и една малка особеност. От лявата страна на полето за въвеждане на интернет адрес ще откриете иконата на разширението, през която може да видите колко рекламни известия са блокирани при зареждането на текущата страница. За да ги отблокирате, просто трябва да кликнете върху нея, а при положение, че искате да инсталирате разширението и на Safari за iOS, свалете Adblock Plus от App Store, след като посетите тази връзка.

Остава само да направите една малка промяна в системните настройки. Докоснете върху Settings, преминете през Safari, отворете Content blockers, включете вече инсталираното разширение и сте готови. Мобилната версия на приложението ще блокира всички нежелани Google реклами, а за да разберете повече за възможностите, с които може да се похвали Safari, посетете тази връзка.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.