imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да блокирате страници в Safari през iPhone и iPad


Можете да блокирате определено съдържание в Safari за iPhone и iPad, например с цел да попречите на децата да виждат страници, предназначени за възрастни. Ето как да направите необходимите настройки.

В днешно време, дори и децата използват технологични устройства. Няма как да предотвратим това, тъй като технологията е навсякъде около нас. Това, което можем да направим, е да им помогнем да я използват разумно. Преди време сме ви показвали как да използвате опциите за родителски контрол (например, за да ограничите покупките в рамките на приложенията, които биха могли да направят вашите деца). Днес ще се спрем на възможността за блокиране на определени страници през Safari.

Ето и лесните стъпки, които трябва да предприемете за целта:

  • Отворете Settings
  • Изберете General
  • Натиснете върху Restrictions
  • Натиснете върху Enable Restrictions

Тук трябва да въведете 4-цифрена парола, която можете да използвате впоследствие, за да промените или премахнете забраните. Имате опцията да изберете между няколко алтернативи. В нашия случай, ето какво трябва да направите:

  • Натиснете върху Websites под Allowed Content
  • Изберете Limit Adult Content

С тази лесна стъпка ще ограничите достъпа до милиони страници в Safari, като можете и да добавите допълнителни ръчни настройки. В секцията „NEVER ALLOW” имате възможността да посочите уеб сайтове, към които със сигурност искате да ограничите достъпа.

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.