imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да блокирате страници в Safari през iPhone и iPad


Можете да блокирате определено съдържание в Safari за iPhone и iPad, например с цел да попречите на децата да виждат страници, предназначени за възрастни. Ето как да направите необходимите настройки.

В днешно време, дори и децата използват технологични устройства. Няма как да предотвратим това, тъй като технологията е навсякъде около нас. Това, което можем да направим, е да им помогнем да я използват разумно. Преди време сме ви показвали как да използвате опциите за родителски контрол (например, за да ограничите покупките в рамките на приложенията, които биха могли да направят вашите деца). Днес ще се спрем на възможността за блокиране на определени страници през Safari.

Ето и лесните стъпки, които трябва да предприемете за целта:

  • Отворете Settings
  • Изберете General
  • Натиснете върху Restrictions
  • Натиснете върху Enable Restrictions

Тук трябва да въведете 4-цифрена парола, която можете да използвате впоследствие, за да промените или премахнете забраните. Имате опцията да изберете между няколко алтернативи. В нашия случай, ето какво трябва да направите:

  • Натиснете върху Websites под Allowed Content
  • Изберете Limit Adult Content

С тази лесна стъпка ще ограничите достъпа до милиони страници в Safari, като можете и да добавите допълнителни ръчни настройки. В секцията „NEVER ALLOW” имате възможността да посочите уеб сайтове, към които със сигурност искате да ограничите достъпа.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.