imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Снимка с подобен на Bokeh ефект през iPhone устройство


Страхотното устройство iPhone 7 Plus, което дебютира преди месец, разполага с 12 мегапикселова двойна камера, а съвсем скоро ви запознахме и с една от любопитните функции, които може да ви предложи. Благодарение на Depth of Field, разполагате със прекрасната възможност да поставите фокус върху желан обект, а заобикалящата го обстановка да бъде замъглена автоматично.

Повече за любопитната новост, която може да бъде срещната единствено при по-големия модел iPhone 7 с вградена двойна камера, може да разберете, като посетите следната връзка, а днес ще ви покажем какво трябва да направите, за да постигнете подобен Bokeh ефект с iPhone, разполагащ със стандартна камера.

cam_3100

Стъпките, които трябва да предприемете, са изключително лесни за изпълнение, без необходима допълнителна настройка, а отпечатването на съдържание с подобен ефект зависи основно от блендата на обектива и размера на сензора.

Вградените камери, с които могат да се похвалят повечето iPhone устройства, разполагат с обектив, който е в състояние да фокусира почти цялото съдържание, а за да замъглите оставащата на заден фон обстановка, размерът на сензора оказва огромно влияние.

bokeh-3

Без да извършвате допълнителна настройка, единственото нещо, което трябва да направите, е да съобразите правилно разстоянието, както между вашето устройство и обекта, върху който желаете да поставите фокус, така и между акцента и заобикалящата го обстановка.

Вероятно вече сте в готовност да изпробвате страхотната възможност, а преди всичко трябва да изберете обект, върху който желаете да поставите акцент. Доближете камерата на вашето устройство на разстояние не по-голямо от 50 см, поставете фокус върху желаното съдържание и ще видите как оставащата на заден план обстановка придобива леко замъглен характер. Това е всичко, вече може да отпечатате вашата снимка по стандартен начин.

bokeh-2

Хубаво е да знаете, че разстоянието, от което снимате и степента на замъгляване зависят преди всичко от размера на сензора, с който разполага вашето устройство. Част от снимките, които може да откриете в настоящата статия, са направени с iPhone 7, за който може да разберете повече, като посетите следната връзка.

Страхотната 10-та актуализация на iOS може да ви предложи любопитни промени във фабрично заложеното приложение камера, а повече за нея, може да разберете, като натиснете тук.

Източник: 9to5mac

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.