imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Бъдещето принадлежи на биометричната система Face ID


Apple Special Event ни позволи не само да разгледаме всеки нов продукт на компанията, но ни показа и по какъв начин работи биометричната система Face ID. Каченото описание на технологията в официалната интернет страница на Apple застава зад твърдението, че може да се има пълно доверие на иновативната технология, но нека видим какво смята за промяната и Craig Federighi – софтуерният директор на компанията.

Face ID не е просто технология, която е в състояние да разпознае вашето лице. Това е една изключително сигурна и точна биометрична система, чрез която всеки потребител може не само да отключи своя iPhone, но и да потвърди самоличността си, примерно пред Apple Pay или друг вид услуга. Всичко става изключително лесно, а Craig Federighi вече няма търпение да види по какъв начин ще реагират потребителите на новата система, след появата на iPhone X на пазара.

В своя разговор с John Gruber, софтуерният директор на Apple сподели, че иновативната технология се отличава като бъдещето на биометричната идентификация, но все пак налагането на подобна промяна не е кой знае колко лесно. Всеки от нас е свикнал с правилния начин на работа на стандартния Touch ID сензор, но нека се върнем към 2013 година или към неговата поява. Потребителите подходиха с недоверие към технологията, която вече присъства във всяко съвременно поколение iPhone, което според Craig Federighi ще сполети и новата разработка:

Честно казано, броим дните, които остават до момента, в който нашите клиенти ще могат да изпробват новата биометрична система. Според мен, голяма част от тях ще си кажат, че Apple е направила технология, която не работи кой знае колко добре, но точно както с Touch ID, след доста кратко време всички ще останат възхитени от възможността за разпознаване на лице.

Face ID може да разпознае вашето лице дори на тъмно или пък когато сте с нова прическа, брада, шапка или очила. Всичко това може да се случи, след като инфрачервената камера прочете изградения триизмерен модел на вашето лице от проектора на точки и изпрати информацията към мощния A11 Bionic процесор в iPhone X. Повече за иновативната Face ID система може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник: MacRumors

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.