imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Бъдещето принадлежи на биометричната система Face ID


Apple Special Event ни позволи не само да разгледаме всеки нов продукт на компанията, но ни показа и по какъв начин работи биометричната система Face ID. Каченото описание на технологията в официалната интернет страница на Apple застава зад твърдението, че може да се има пълно доверие на иновативната технология, но нека видим какво смята за промяната и Craig Federighi – софтуерният директор на компанията.

Face ID не е просто технология, която е в състояние да разпознае вашето лице. Това е една изключително сигурна и точна биометрична система, чрез която всеки потребител може не само да отключи своя iPhone, но и да потвърди самоличността си, примерно пред Apple Pay или друг вид услуга. Всичко става изключително лесно, а Craig Federighi вече няма търпение да види по какъв начин ще реагират потребителите на новата система, след появата на iPhone X на пазара.

В своя разговор с John Gruber, софтуерният директор на Apple сподели, че иновативната технология се отличава като бъдещето на биометричната идентификация, но все пак налагането на подобна промяна не е кой знае колко лесно. Всеки от нас е свикнал с правилния начин на работа на стандартния Touch ID сензор, но нека се върнем към 2013 година или към неговата поява. Потребителите подходиха с недоверие към технологията, която вече присъства във всяко съвременно поколение iPhone, което според Craig Federighi ще сполети и новата разработка:

Честно казано, броим дните, които остават до момента, в който нашите клиенти ще могат да изпробват новата биометрична система. Според мен, голяма част от тях ще си кажат, че Apple е направила технология, която не работи кой знае колко добре, но точно както с Touch ID, след доста кратко време всички ще останат възхитени от възможността за разпознаване на лице.

Face ID може да разпознае вашето лице дори на тъмно или пък когато сте с нова прическа, брада, шапка или очила. Всичко това може да се случи, след като инфрачервената камера прочете изградения триизмерен модел на вашето лице от проектора на точки и изпрати информацията към мощния A11 Bionic процесор в iPhone X. Повече за иновативната Face ID система може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник: MacRumors

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.