imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Бърз и лесен начин за затваряне на всички macOS приложения


Ако все още не сте преминали към macOS Mojave, нищо не ви спира да го направите още сега. Официалната версия е достъпна за всеки потребител. За да разберете дали и вашият Mac е съвместим с Mojave или просто ако искате да видите как да инсталирате системата, посетете тази връзка, но трябва да знаете и още нещо. Разработката може да се похвали с доста оптимизиран начин на работа, а ние ще ви покажем как да изключите всички стартирани приложения едновременно, което рално погледнато може да направите и през някоя от предните версии на настолната система.

За да затворите някое стартирано macOS приложение, просто трябва да поставите мишката върху стандартния Dock панел, който по подразбиране се намира в долната част на екрана. Остава това да кликнете с десен бутон или просто да кликнете и задържите върху разработката, която желаете да изключите, докато се отвори малкото меню с разширени възможности, от което просто избирате Quit и сте готови, но има и една малка особеност.

Ако възникне грешка и приложението не иска да се затвори, повторете горните стъпки, но този път в отвореното меню кликнете върху Force Quit и вашето действие ще се отрази мигновено. Не е нужно да се опитвате да изключите Finder. Това е единствената разработка, която винаги е активна, макар и да разполагате с възможност да я рестартирате. За целта кликнете върху логото на Apple, което се намира в основното меню, след това върху Force Quit, изберете Finder и кликнете върху Relaunch, но нека видим и как да затворите всички стартирани приложения едновременно.

Отново спуснете основното меню, след като кликнете върху логото на Apple и отворете Force Quit. Остава само да маркирате всички приложения или тази част от тях, която желаете да затворите, като задържите бутон CMD и кликнете върху желаните разработки. Потвърдете вашето действие, чрез бутон Force Quit и сте готови. Всички маркирани приложения ще се затворят автоматично. Преди тази стъпка ви препоръчваме да запазите съдържанието, което сте създали през всяко от отворените приложения, за да не се налага да се опитвате да го възстановявате на по-късен етап от време.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.