imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Бърз вариант за споделяне на Wi-Fi парола през iOS 11


Ако вече сте инсталирали iOS 11, което вероятно е така, пред вас няма никаква пречка да се възползвате и от доста удобните варианти за споделяне на някоя запаметена във вашето устройство парола за безжична мрежа. Достатъчно е само да отключите своя iPhone или iPad и да го доближите до ответното устройство, което желае да се свърже към позната за вас мрежа и сте готови. Паролата ще се прехвърли автоматично, а ние ще ви покажем точно какви стъпки трябва да предприемете за целта.

Преди да изпробвате малката, но от друга страна и изключително полезна възможност, ще се наложи да подготвите вашите устройства. Всяко от тях трябва да разполага с iOS 11 или някоя от следващите актуализации на операционната система. Остава само да активирате вградените Wi-Fi и Bluetooth модули, да се уверите, че всяко от устройствата е добавено като запис в Contacts на ответното и сте почти готови, но има и още една особеност. Източникът на Wi-Fi парола трябва да бъде свързан към съответната мрежа, която желае да разкрие.

Вземете устройството, което искате да се свърже към безжичната мрежа, след това отворете Settings, докоснете върху Wi-Fi и изберете желаната мрежа. Пред вас ще се появи поле за въвеждане на парола и идва ред на най-интересната част. Отключете вече свързаното устройство и го доближете да това, което желае да изгради връзка. На екрана на свързаното устройство ще се появи прозорец, който ви позволява да споделите паролата, а вие просто трябва да докоснете върху Share Password. Ответният iPhone или iPad автоматично ще изгради връзка, а на вас не ви остава нищо друго, освен да докоснете върху бутон Done, за да приключите с малката настройка.

Трябва да знаете, че за да се възползвате от полезната възможност, няма никакво значение по какъв начин е заключена вашата безжична мрежа. Достатъчно е само едното устройство вече да е свързано към нея, но има и още една малка особеност. Няма никаква причина да се притеснявате с кого споделяте вашата парола. Дори и да изгради връзка със съответната мрежа, ответната страна няма никакъв достъп до паролата. Тя не може да бъде разгледана, но от друга страна, може да бъде споделена с трети iPhone или iPad.

Повече за възможностите, с които се отличава iOS 11 може да разберете, като посетите тази връзка, а за да разберете как да създадете QR код за връзка към безжична мрежа през мобилната операционна система, натиснете тук.

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.