imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Бърз вариант за споделяне на Wi-Fi парола през iOS 11


Ако вече сте инсталирали iOS 11, което вероятно е така, пред вас няма никаква пречка да се възползвате и от доста удобните варианти за споделяне на някоя запаметена във вашето устройство парола за безжична мрежа. Достатъчно е само да отключите своя iPhone или iPad и да го доближите до ответното устройство, което желае да се свърже към позната за вас мрежа и сте готови. Паролата ще се прехвърли автоматично, а ние ще ви покажем точно какви стъпки трябва да предприемете за целта.

Преди да изпробвате малката, но от друга страна и изключително полезна възможност, ще се наложи да подготвите вашите устройства. Всяко от тях трябва да разполага с iOS 11 или някоя от следващите актуализации на операционната система. Остава само да активирате вградените Wi-Fi и Bluetooth модули, да се уверите, че всяко от устройствата е добавено като запис в Contacts на ответното и сте почти готови, но има и още една особеност. Източникът на Wi-Fi парола трябва да бъде свързан към съответната мрежа, която желае да разкрие.

Вземете устройството, което искате да се свърже към безжичната мрежа, след това отворете Settings, докоснете върху Wi-Fi и изберете желаната мрежа. Пред вас ще се появи поле за въвеждане на парола и идва ред на най-интересната част. Отключете вече свързаното устройство и го доближете да това, което желае да изгради връзка. На екрана на свързаното устройство ще се появи прозорец, който ви позволява да споделите паролата, а вие просто трябва да докоснете върху Share Password. Ответният iPhone или iPad автоматично ще изгради връзка, а на вас не ви остава нищо друго, освен да докоснете върху бутон Done, за да приключите с малката настройка.

Трябва да знаете, че за да се възползвате от полезната възможност, няма никакво значение по какъв начин е заключена вашата безжична мрежа. Достатъчно е само едното устройство вече да е свързано към нея, но има и още една малка особеност. Няма никаква причина да се притеснявате с кого споделяте вашата парола. Дори и да изгради връзка със съответната мрежа, ответната страна няма никакъв достъп до паролата. Тя не може да бъде разгледана, но от друга страна, може да бъде споделена с трети iPhone или iPad.

Повече за възможностите, с които се отличава iOS 11 може да разберете, като посетите тази връзка, а за да разберете как да създадете QR код за връзка към безжична мрежа през мобилната операционна система, натиснете тук.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.