imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Бързо показване на всички стари Messages съобщения през iOS


Ако искате да скриете от ответната страна, дали изпратеното от него съобщение през Messages е прочетено, това може да стане по доста лесен начин. Отворете съответния разговор и отправете поглед към горната дясна част на екрана. Докоснете върху кръглата икона, като в отвореното меню ще трябва да изключите Send Read Receipts. Вече ответната страна няма да получава никаква информация за вашите действия, а ние ще ви покажем как да прегледате всички по-стари съобщения в избран разговор.

Реално погледнато, всеки от вас може да премине към някое по-старо съобщение, след като отвори съответния разговор в заложеното приложение Messages и плъзне с пръст от горната страна на екрана към долната, но ако искате да се върнете към доста по-стара част от съдържанието, това може да стане доста лесно. Достатъчно е само да докоснете върху горната част на екрана, някъде около часовника и сте готови, но има и една особеност. Пред вас няма да се визуализира началото на разговора.

Според размерите на съдържанието или по-скоро според броя на съобщенията в съответния разговор, ще преминете автоматично примерно към неговата междинна част или пък ще се превърти една трета от него, а за да направите още един скок, докоснете отново върху горната част на екрана и сте готови. Ако използвате иновативното десето поколение iPhone, ще трябва да докоснете върху малкия остров, в който са разположени сензорите, предната камера и слушалката на устройството. Скритата функция може да окаже отражение както върху iMessage, така и върху вашите стандартни текстови съобщения.

Повече за заложеното приложение Messages в последната версия на мобилната операционна система може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ви припомняме, че с очакваната четвърта актуализация на iOS вероятно ще се запознаем и с изцяло новата iCloud Messages услуга. Тя ще ви даде възможност да съхранявате всички разговори и съобщения във вашия iCloud акаунт, през който съдържанието може да бъде синхронизирано с всяко от вашите Apple устройства по изключително бърз, автоматичен начин.

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.