imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Бързо преслушване на аудио файл през macOS


Заедно с macOS High Sierra, всеки от нас се запозна и с версия 12.7 на iTunes, която се различава сериозно от своите предшественици. През годините приложението започна да придобива доста големи размери или поне от гледна точка на заложените в него възможности, а това означава само едно. Да откриете точно това, което търсите, често е едно малко предизвикателство, но не и ако вече сте инсталирали новата версия на разработката. Тук ще ви покажем как да стартирате аудио съдържание, без то да бъде копирано автоматично във вашата iTunes библиотека.

Основната промяна в iTunes 12.7 спрямо предните варианти е премахването на App Store и Ringtones разделите за iOS, което реално погледнато не е никакъв проблем. Винаги може да стигнете до тях през вашето мобилно устройство по един доста по-удобен начин, а ние ви припомняме, че всяко стартирано през iTunes аудио съдържание се копира автоматично в библиотеката на приложението. Малката функция в никакъв случай не представлява неудобство, дори напротив. Вашето музикално съдържание се подрежда съвсем лесно, но не и ако просто искате да преслушате някое парче.

За да стартирате желан аудио файл през iTunes, без да бъде копиран по автоматичен начин в библиотеката на приложението, просто натиснете бутон alt на вашата клавиатура и го задръжте, докато не преместите желания файл в iTunes. С това ваше действие, ще добавите парчето към някой от вашите музикални списъци, но не и в библиотеката, което означава само едно. За да го премахнете от iTunes изцяло, просто изтривате вече създадения запис в музикалния списък и сте готови, но има и един по-лесен начин да се справите с тази малка задача.

Просто отворете QuickTime и преслушайте желаното аудио по стандартен начин или пък се насочете към заложената Quick Look възможност в macOS. Достатъчно е само да намерите точно този аудио файл, който искате да преслушате през Finder, след това да поставите маркера върху него и да натиснете клавиш Space. Съдържанието ще се стартира мигновено, а за да го спрете, затворете отворения прозорец и сте готови. За да разберете какви стъпки трябва да предприемете, за да стигнете да вашите iOS мелодии, след като вече сте инсталирали iTunes 12.7, посетете тази връзка.

iPhone 8 buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.