imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Бързо преслушване на аудио файл през macOS


Заедно с macOS High Sierra, всеки от нас се запозна и с версия 12.7 на iTunes, която се различава сериозно от своите предшественици. През годините приложението започна да придобива доста големи размери или поне от гледна точка на заложените в него възможности, а това означава само едно. Да откриете точно това, което търсите, често е едно малко предизвикателство, но не и ако вече сте инсталирали новата версия на разработката. Тук ще ви покажем как да стартирате аудио съдържание, без то да бъде копирано автоматично във вашата iTunes библиотека.

Основната промяна в iTunes 12.7 спрямо предните варианти е премахването на App Store и Ringtones разделите за iOS, което реално погледнато не е никакъв проблем. Винаги може да стигнете до тях през вашето мобилно устройство по един доста по-удобен начин, а ние ви припомняме, че всяко стартирано през iTunes аудио съдържание се копира автоматично в библиотеката на приложението. Малката функция в никакъв случай не представлява неудобство, дори напротив. Вашето музикално съдържание се подрежда съвсем лесно, но не и ако просто искате да преслушате някое парче.

За да стартирате желан аудио файл през iTunes, без да бъде копиран по автоматичен начин в библиотеката на приложението, просто натиснете бутон alt на вашата клавиатура и го задръжте, докато не преместите желания файл в iTunes. С това ваше действие, ще добавите парчето към някой от вашите музикални списъци, но не и в библиотеката, което означава само едно. За да го премахнете от iTunes изцяло, просто изтривате вече създадения запис в музикалния списък и сте готови, но има и един по-лесен начин да се справите с тази малка задача.

Просто отворете QuickTime и преслушайте желаното аудио по стандартен начин или пък се насочете към заложената Quick Look възможност в macOS. Достатъчно е само да намерите точно този аудио файл, който искате да преслушате през Finder, след това да поставите маркера върху него и да натиснете клавиш Space. Съдържанието ще се стартира мигновено, а за да го спрете, затворете отворения прозорец и сте готови. За да разберете какви стъпки трябва да предприемете, за да стигнете да вашите iOS мелодии, след като вече сте инсталирали iTunes 12.7, посетете тази връзка.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.