imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Candy Crush iOS навърши пет години


Дори и все още да не сте се докоснали до хитовата разработка на King, няма начин да не сте чували за Candy Crush, което е съвсем разбираемо. Все пак предложението може да се похвали със своята изключително сериозна популярност и то не само преди пет години, когато се появи оригиналната версия на разработката, но и през целия период от съществуването си.

Малко повече от половин година след появата на Candy Crush Saga за iOS се запознахме и с вариант за Andriod, който през следващите няколко месеца беше последван и от разработките на играта за Fire OS, Windows Phone и Microsoft Windows, но нека върнем лентата малко по-назад. Първата версия е създадена по модел на Bejeweled и се появи през април 2012 година като предложение в рамките на Bejeweled, докато към днешна дата нещата стоят по доста по-различен начин.

За разлика от оригиналната Candy Crush Saga, вашата задача във всеки от съвременните варианти на хитовото гейм предложение не е просто да подредите три еднакви бонбона един до друг. Вече всеки потребител може да се възползва от доста различни видове сладки десерти, като при една правилна комбинация може да получите завиден брой точки, а вашият любим герой Mr. Toffee ще ви следва из цялото вълнуващо приключение.

Някъде около година и половина след своята поява, играта може да се похвали с 6.7 милиона активни потребители на дневна база и над 500 милиона сваляния, които допринасят за отличния дневен приход на King от разработката в размер на над 633 хиляди долара и то само от версията за iOS. През 2015 година предложението има около 245 милиона активни потребители, които генерират приход на King от над 1,3 милиарда долара на годишна база.

За да свалите безплатно оригиналната версия на Candy Crush Saga за iOS, трябва да разполагате с около 200 мегабайта свободна памет, версия на мобилната операционна система поне iOS 5 и да посетите тази връзка. Играта предлага доста покупки през приложението, но нито една от тях не е задължителна, за да се покачите към някое от горните нива, а за да свалите следващата най-популярна разработка на King или Candy Crush Soda Saga, където вместо бонбони подреждате бутилки от сода, посетете тази връзка.

Източник: iTunes

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.