carplay-bmw

CarPlay и при четири от новите спортни модели на BMW

#Новини
2016. 06. 13.

Съвсем скоро беше пуснат нов ъпдейт, с който CarPlay стана достъпен за още няколко модела Hyundai, а собствениците им вече могат да се възползват от удобството да свържат и управляват своето iOS устройство с автомобилната инфотеймънт система.

Преди няколко месеца от ценоразпис на автомобилния производител BMW разбрахме, че CarPlay ще дебютира в предстоящото поколение на спортните модели X5 M и X6 M, а според нов списък на възможно оборудване виждаме, че страхотното удобство ще бъде достъпно като опция и при очакваните през 2017 година спортни модели М3 и М4.

Разговорите между двете компании относно автомобилния проект на Apple, наречен Titan, не помогнаха за тяхното сплотяване, а BMW дълго време оказва съпротива, като не предлага възможност за CarPlay връзка в своите инфотеймънт системи. За радост на всички потребители на Apple и BMW, съвсем скоро четири спортни модела на автомобилния производител ще предлагат удобството, а вероятно това е само началото.

Последният списък с оборудване показва наличието на CarPlay като опция за моделите M3 седан, M4 купе и кабриолет, като опцията се заплаща допълнително, а нейната стойност възлиза на 300 долара. За съжаление, BMW няма да пусне удобната функция и за предните модели, както направи Ford, обявявайки софтуерна актуализация на вече произведените инфотеймънт системи.

Въпреки, че системата CarPlay предлага не само голямо удобство, но и сигурност, докато шофирате, все още част от автомобилните производители не планират тя да бъде пусната в предстоящите им модели. Упорство, което може да откриете дори от страна на Toyota. Вероятно това няма да остане дълго така, потребителите на iOS устройства стават все повече, автомобилните производители, които предлагат CarPlay връзка също се увеличават, а всички останали не биха позволили да останат на заден план.

Източник: 9to5mac

Добави коментар