imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Центърът за данни на Apple в Ирландия се съобразява с околната среда


Проектът на компанията от Купертино за изграждане на център за данни в Ирландия е на стойност 950 милиона долара, а съвсем скоро Apple съобщи, че ще се съобрази с всички изисквания относно опазването на околната среда.

Въпреки първоначалното одобрение на проекта, неговото строителство беше отложено поради подадени жалби, като компетентният административен орган, An Bord Pleanála зададе пет важни за обществото въпроса на компанията от Купертино, а отговорите им днес са споделени от Business Insider.

Директорът на главния център за данни на Apple, Робърт Шарп сподели, че проектът е изключително важен, а политиката на компанията е да изгражда центрове за данни на регионално ниво, тъй като това ще позволи по-бърз и надежден достъп до редица услуги, част от които са Apple Music, FaceTime, App Store и iCloud.

apple-new-data-centers-renewable-energy-2

Шарп отрече възможността проектът да окаже траен и неблагоприятен ефект върху околната среда, като сподели: “Горската местност, в която трябва да бъде разположен обектът, ще го превърне в изключително незабележим, а ние сме в състояние да подобрим биоразнообразието, като ще увеличим значително броя на иглолистните дървета в района.”

Притеснението на местните жители, че плануваният център за данни ще изразходва над 300 мегавата енергия, са неоснователни, като Шарп заяви, че обектът ще бъде захранван изцяло от възобновяеми енергоизточници, а водоснабдяването ще минава през специална система, която ще пречиства събрана дъждовна вода.

Отбелязваме, че това не е единствената инвестиция на компанията от Купертино в Ирландия. През 2009 година беше отворен собствен завод за компютри Apple, който предостави над 4000 работни места. Повече за завода може да видите, като натиснете тук, а пълният отговор, свързан с днешната тема, тук.

Източник: 9to5mac

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.