imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Центърът за данни на Apple в Ирландия вече с одобрен проект


През последните няколко месеца Apple се сблъска със значителни административни затруднения, свързани с проекта за изграждането на локалния за Европа център за данни в Ирландия, като срещу него бяха подадени многобройни жалби.

Подадените жалби, поради които строителните дейности бяха преустановени, излагат притеснението на местните жители относно негативното отражение както на строителните дейности, така и на функционирането на проекта върху околната среда.

Преди по-малко от три месеца, компанията от Купертино, в официален отговор на жалбите, представи своя преправен проект, като пое отговорност, че както изграждането, така и функционирането на центъра за данни, ще бъдат съобразени с всички изисквания относно опазването на околната среда, за което може да си припомните, като натиснете тук.

apple-solar-array1-746x419

Преди броени часове, изключително важният за Apple проект отново получи зелена светлина, строителните дейности са възстановени, но, разбира се, с допълнителни условия, с които компанията от Купертино ще се съобрази.

Поставените условия изглеждат съвсем приемливи, а най-важните от тях включват по-малък брой автомобилни паркоместа, бързо възстановяване на премахнати или увредени дървета, ограничаване на нивото на шум по време на строителните дейности, цялата кабелна инсталация да бъде поставена в специални за целта подземни канали, да не се поставят допълнителни и несъгласувани в проекта съоръжения върху покрива, както и оказване на съдействие относно извършването на по-бърза и лесна археологическа оценка на обекта.

Apple-Data-Center

Припомняме ви, че политиката на компанията е да изгражда центрове за данни на регионално ниво. Изграждането на ирландския проект е изключително важно за компанията от Купертино, както и за всички европейски потребители на Apple устройства. Неговата цел е да подсигури по-бърз и надежден достъп до редица услуги, част от които са Apple Music, FaceTime, App Store и iCloud в продължение на следващите 10-15 години.

Строителните дейности ще продължат не повече от 18 месеца, а общата стойност на проекта, който ще се захранва изцяло от слънчеви панели, се равнява на 850 милиона долара, инвестиция, която ще разкрие не малко работни места.

През 2009 година, отново в Ирландия, компанията от Купертино отвори собствен завод за компютри Apple, който предостави над 4000 работни места, за което може да разберете повече, като посетите следната връзка.

Източник: businessinsider

MBA vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.