imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Част от основните Catalina фонови изображения за macOS


Ако все още не сте обърнали внимание, всяка нова версия на macOS носи и по някое друго характерно за нея фоново изображение, като наложената практика няма да подмине и Catalina, но с една малка особеност. Благодарение на страхотната Dynamic Desktop възможност в очакваната система, всеки от вас ще може да заложи и променящо се фоново изображение, съобразно това коя част от денонощието е настъпила, а ние имаме една добра новина. Вече може да свалите две от основните фонови изображения, с които ще може да се похвали и официалната версия на macOS Catalina.

Тежката iTunes разработка съвсем скоро ще остане в миналото, като на нейно място ще се появят настолните версии на Apple Music, Apple Podcast и Apple TV и не само. Привидно полезният Dashboard плот също ще изчезне от macOS с версия Catalina, но това не е толкова голям проблем. Вероятно и вие не го ползвате кой знае колко често, а за да поставите някое от свързаните със системата фонови изображения и на вашия десктоп, трябва да преминете през няколко лесни за изпълнение стъпки.

Свалете това изображение, което желаете да зададете като фоново, отворете папката, където сте го поставили, кликнете с десен бутон върху файла, изберете Set Desktop Picture и сте готови, но има и една малка особеност. Изображенията са с 6K или 6016 x 6016 пиксела, като всяко от тях е с размер около 35 мегабайта.

Като цяло, промените в очакваната нова версия на операционната система macOS са доста сериозни, а ние имаме още една добра новина. Първата тестова версия за разработчици вече е факт, което означава само едно. Съвсем скоро ще може да се запознаем и с още много малки, но пък доста полезни промени в системата, а ако искате да я изпробвате още в тестови вариант, трябва да знаете, че първата публична бета macOS Catalina ще се появи по някое време на месец юли, докато официалната версия на разработката ще дебютира през септември.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.