imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Част от скритите възможности в iOS 11


Ако още не сте инсталирали iOS 11 и на вашия iPhone или iPad, не виждаме никаква причина да не го направите още сега. Системата се отличава с доста нови възможности, а ние ще разгледаме тази част от тях, която е скрита за повечето потребители или поне на пръв поглед.

За да инсталирате новата версия на iOS и на вашето устройство, посетете тази връзка и преминете през описаните стъпки. Процесът е стандартен, както при всяка актуализация, но ако разполагате с някое ново поколение iPhone или iPad, може да прехвърлите вашето съдържание от едното устройство на второто по изключително лесен и непознат до днешна дата начин.

Синхронизиране на устройства

Вече може да забравите за стандартните iCloud и iTunes Backup-и. Просто доближавате двете устройства и прехвърляте всяка част от вашето съдържание по безжичен начин, стига предложенията да разполагат с iOS 11 и да са стартирани през един Apple ID акаунт.

Интернет страница към PDF

Ако искате да запазите интернет страница, която разполага с полезно за вас съдържание, просто трябва да докоснете върху стандартния бутон за споделяне и да изберете Create PDF. Съответната страница ще бъде запазена на вашето устройство като PDF файл, който може да редактирате или изпратите на ваш приятел или колега.

Връзка с безжична мрежа

Винаги до сега, вашето устройство прави опит да се свърже автоматично към всяка позната Wi-Fi мрежа, но това често може да бъде доста досадно и дори непрактично. Все пак мрежата, примерно на този ресторант, в който се намирате, днес може да не разполага с качествен интернет източник, а вие може да забраните на вашето устройство да се свързва автоматично към нея. Просто отворете системните настройки, преминете през Wi-Fi и докоснете върху съответната мрежа. Остава само да изключите Auto-Join и сте готови.

Тих режим през Messages

Вероятно често ви се случва някой приятел да ви изпраща повече съобщения едно след друго, което в даден момент може да предизвика неудобство за вас, но не и с iOS 11. Просто отворете всички разговори през Messages, плъзнете на съответния с пръст от дясно на ляво и докоснете върху новата Hide Alerts възможност, която е поставена точно до бутон Delete.

Нови ефекти в приложението Camera

Заложеното приложение, през което всеки от вас може да направи снимка или видео, вече разполага с доста повече ефекти, спрямо всяка своя версия, а за да стигнете до тях, просто отворете разработката и докоснете върху трите малки кръгчета, които са разположени в горната дясна част на екрана. Остава само да изберете подходящ вариант и сте готови.

Запис на екран

Освен стандартното заснемане на екран, вече може да направите дори и видео, което да използвате за някоя презентация или с което да покажете на ваш приятел, примерно някоя интересна възможност. За целта, просто трябва да активирате полезната функция през настройките на Control Center и да стартирате запис през него през стандартната за целта икона.

Четене на QR код

Вече не е нужно да използвате допълнително инсталирано приложение за да видите какво се крие зад избран QR код. Просто стартирате заложената разработка Camera, насочвате обектива към съответния код и сте готови.

Сканиране на документи

За да сканирате желан документ, отворете приложението Notes, след това създайте бележка и докоснете върху иконата с малък плюс, която се намира в долната част на екрана. Изберете Scan Document и насочете камерата към съдържанието, което искате да запазите. След това всеки от вас може да го редактира по стандартен начин и сподели с избран контакт.

Таблица в приложението Notes

Следващата страхотна възможност, с която се отличава Notes, може да откриете в горната лява част на стандартната клавиатура за въвеждане на текст. Докоснете върху иконата, която наподобява таблица и тя ще се появи на екрана на вашето устройство. Изберете ред и колона, въведете желаното съдържание и сте готови.

Автоматично попълване на пароли

Ако използвате Mac или просто iCloud Keychain разполага с част от вашите пароли за достъп до интернет страници, може да се възползвате от тях, вместо да ги въвеждате всеки път, както е било винаги до сега. Просто докоснете върху иконата с малък ключ в горната част на клавиатурата, която се появява всеки път, когато сложите маркер върху поле за въвеждане на потребителско име или парола.

Изброените възможности в iOS 11 са една малка част от всички промени в системата. Долното видео може да ви разкаже повече за новата версия на разработката, а ако сте открили някоя интересна възможност, която сме пропуснали, може да я споделите с нас по всяко време.

Повече за iOS 11 може да разберете, като посетите тази връзка, а за iPhone X, като натиснете тук.

Източник: Tom’s Guide и CNet

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.