imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да направите невероятна черно-бяла снимка с iPhone


Вградената камера в последното поколение iPhone, както и двойната в iPhone 7 Plus могат да отразят изключително точно всеки един цвят и тоналност, но все пак не трябва да пропускаме и силата на класическите черно-бели снимки. Предложенията от тази категория са в състояние да отличат всеки елемент или текстура по съвсем естествен начин, а за да се уверите и вие в твърдението, просто трябва да направите снимка в съответния за целта режим или пък да конвертирате вече съществуващо предложение.

Основните настройки, от които може да се възползвате при вашата черно-бяла снимка, са точно две – яркост и контраст. Заложеното приложение Camera ви позволява да персонализирате снимките в реално време, както и точно преди да заснемете вашия ретро кадър. Ако обаче искате да редактирате изображението на по-късен етап, това няма да ви затрудни по никакъв начин. Почти всяко приложение за редактиране на снимки ще ви предостави тази възможност.

За да постигнете максимален ефект, препоръчваме да коригирате яркостта докато се намирате в режим на снимане, а след като направите вашата нова снимка, може да редактирате и нейния контраст. Остава само да отворите заложеното приложение Camera и да отправите поглед към горния десен ъгъл. Докоснете върху иконата с три малки кръгчета, а след това изберете Mono. Променете яркостта, след като поставите фокус върху избран елемент, преместите иконата със слънце по вертикалната скала и направете вашата експериментална снимка.

След това не ви остава нищо друго, освен да редактирате и контраста на вашата първа черно-бяла снимка. Отворете изображението през Photos, докоснете върху стандартната икона за редактиране, която е разположена в долната лента с възможности и изберете третата опция. В отворения прозорец преминете към заложеното меню, като докоснете в неговия десен ъгъл, след това върху Light и всички налични инструменти вече са пред вас, а за да редактирате контраста, просто поставете маркер върху Contrast и сте готови.

Повече за двойната камера, с която може да се похвали iPhone 7 Plus може да разберете, като посетите тази връзка.

Източник: Cult of Mac

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.