imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Изрязване на видео през приложението Photos в OS X


Всеки потребител на мобилно или настолно Apple устройство вероятно е добре запознат с фабрично заложеното приложение Photos, което, освен че е в състояние да подреди вашето фото и видео съдържание, разполага и с доста удобни функции.

Сигурни сме, че доста често ви се случва да заснемете любопитен видео клип с вашето iOS устройство, докато сте в движение, а в голям процент от случаите, след като прегледате заснетото съдържание, ви се иска да го коригирате, като премахнете част от съдържанието.

trim-video-photos-mac-610x567

В днешната статия ще ви разкрием една доста полезна функция, благодарение на която разполагате с възможност за бързо и лесно коригиране на съдържанието на всеки заснет от вас клип.

Удобната възможност е заложена единствено в настолната версия на приложението Photos, което предполага преди всичко да синхронизирате вашето видео съдържание от мобилното устройство със съответното компютърно.

При положение, че горното условие е изпълнено и избраното фото и видео съдържание вече е съхранено във вашето компютърно Mac устройство, просто отворете приложението Photos и кликнете два пъти върху избран за редакция клип.

trim-movie-photos-mac-4-610x570

Вече избраното видео съдържание е стартирано, а за следващата лесна стъпка, която трябва да предприемете, просто задръжте курсора на мишката върху отвореното видео съдържание, а когато се появи контролната лента в долната част на съдържанието, натиснете върху малкото зъбно колело точно, както е посочено в горното изображение.

В отвореното меню изберете функцията “Trim”, която веднага ще ви позволи да изберете както начален, така и краен кадър, а с това и да определите дължината на вашето видео. Корекцията става по стандартен начин, като преместите оцветения в жълто маркер до желан кадър, а ограденото в съответната рамка съдържание е точно това, което ще бъде запазено.

При положение, че предните стъпки са изпълнени и вече сте отбелязали желан кадър както за начало, така и за край на вашето видео клипче, просто потвърдете изрязването, като натиснете върху бутон “Trim”, който се намира в дясната част на панела.

Това е всичко, вече съдържанието на редактираното видео разполага единствено с избраните кадри, а вие може да му се насладите, като го стартирате отново по стандартен начин.

Източник: osxdaily

iPhone 8 buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.