imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iPad Pro копира Surface на Microsoft?


Представеното ново поколение iPad Pro по време на WWDC преди около не повече от половин месец се доближава изключително до вашия Mac. Производителността на предложението е съизмерима с тази на компютър с четири ядрен процесор, но това не е единствената сила, с която може да се похвали преносимата разработка. Очакваната нова версия на iOS ще ви запознае с доста възможности, които към днешна дата присъстват единствено в настолната операционна система на Apple, а тази съвкупност от промени определено може да накара част от потребителите да оставят своята средно статистическа Mac машина.

Припомняме ви, че през не толкова далечната 2012 година конкурентната компания Microsoft представи своя пръв Surface таблет. Поколението стана нарицателно за компютър в корпус на таблет, но само на пръв поглед. След представянето на последното поколение iPad Pro не малка част от критиците застанаха зад твърдението, че предложението на Apple копира идеята на Microsoft, но по всичко изглежда, че разликите са доста сериозни.

01_is_apple_copying_microsoft_or_not

Surface се задвижва от компютърната операционна система Windows, но не смятаме, че това е най-правилното решение. Всеки потребител може да инсталира което и да е настолно приложение на конкурентния таблет, но все пак тази неговата версия не е съвместима по никакъв начин с всички сензори и хардуерни предимства, с които може да се похвали преносимата машина. От другата страна на масата поставяме iPad Pro в комбинация с iOS 11. Предложението се задвижва от мобилната операционна система на Apple, докато повечето от написаните приложения за нея разполагат и с оптимизиран вариант за iPad.

02_is_apple_copying_microsoft_or_not

Така качано, изглежда, че мощната преносима машина на Apple превъзхожда значително Surface, тъй като хардуера и софтуера работят в пълен синхрон. Компанията се опитва по всякакъв начин да изравни възможностите на компютърната и мобилната операционна система, но не и след като игнорира хардуерните различия на разработките.

Повече за новия iPad Pro може да разберете, след като посетите тази връзка, а за iOS 11, като натиснете тук.

Източник: MacRumors

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.