imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да деактивирате вашето настолно Siri приложение


Вероятно вече и вашият Mac може да се похвали с macOS Sierra – компютърната операционна система, която бихме отличили с наличието на настолен интелигентен асистент. Въпреки страхотните функции, които може да ви предложи Siri, всеки потребител разполага с удобната възможност да изключи приложението.

При положение, че хардуерните характеристики, с които разполага вашето устройство, покриват на границата изискванията на macOS Sierra или не се нуждаете от разширените възможности, които може да ви предложи Siri, просто трябва да предприемете няколко съвсем лесни за изпълнение стъпки. Тази възможност определено ще освободи част от хардуерните ресурси на вашия Mac.

Преди всичко, трябва да знаете, че любопитното приложение може да бъде включено отново по стандартен начин, а вие да продължите да се възползвате от всяка негова възможност. И така, за да деактивирате вашето настолно Siri приложение, кликнете върху малката ябълка, която се намира в началото на основното меню.

Siri

При положение, че горното условие е изпълнено, обърнете внимание на спуснатото падащо меню, където трябва да изберете System Preferences. Вече сте почти готови, в отворения прозорец потърсете стандартната за Siri икона и кликнете върху нея. Точно тук ще се запознаете и с всички възможни настройки на приложението.

Отправете поглед към лявата страна на текущите настройки и веднага ще видите една единствена, но за сметка на това основна възможност, която е маркирана по подразбиране. Просто премахнете отметката, която може да откриете пред Enable Siri, затворете настройките и сте готови. Вече приложението е изключено, като всяка една негова икона, както от основния бар, така и от този с вашите приложения е премахната.

Тази бърза настройка би трябвало да оптимизира работата на вашата операционна система, още повече, ако разполагате с малко по-старо поколение Mac устройство. За да активирате приложението, просто повторете всяка една стъпка и поставете отметка пред Enable Siri.

Повече за macOS Sierra, може да разберете, като посетите следната връзка, а за настолната версия на Siri, като натиснете тук.

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.