imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да деактивирате функцията Touch ID при iOS устройства


Още с появата на iPhone 5s дебютира и изключително удобната функция Touch ID, която позволява, благодарение на предварително регистриран пръстов отпечатък, да отключите вашето устройство, свалите съдържание от iTunes или App Store, както и да извършите плащане през Apple Pay.

Функцията ви авторизира само с едно докосване на сензора, а неговото физическо разположение покрива плътно Home бутона на вашето устройство. Touch ID е една страхотна възможност, която спестява вашето време, както и повишава сигурността на вашето устройство, като игнорира необходимостта от клавиатурното въвеждане на необходима парола.

Въпреки безспорните удобствата, които предлага така нареченият пръстов отпечатък, част от потребителите желаят да използват добре познатите традиционни методи, както за авторизиране, така и за отключване на своето iOS устройство.

disable-touch-id-iphone-450x800

Само с една лесна и бърза настройка имате възможност да изключите Touch ID функцията за отключване на вашето устройство, за сваляне на съдържание или за разплащане чрез Apple Pay.

За да индивидуализирате вашата Touch ID функция, преди всичко трябва да достъпите до общите настройки на устройството. Докоснете върху иконата с надпис “Settings”, а след това навигирайте до “Touch ID & Passcode”, където ще трябва да въведете вашата парола. В горната част на екрана ще видите надпис “Use Touch ID for:”, точно, както е показано на горната снимка, а в секцията са изброени всички възможности за прилагане на функцията, като всяка една от тях може да бъде включена или изключена индивидуално.

При положение, че намерите Touch ID за удобна и сигурна функция, точно от тук имате възможност да регистрирате и допълнителни пръстови отпечатъци. Хубаво е да знаете, че при по-студено време е възможно функцията да не разпознае вашия отпечатък веднага, а това може да се избегне, като регистрирате един и същ пръст на две, три или повече позиции.

Припомняме ви, че функцията ще бъде налична и в очакваното 7-мо поколение iPhone, като разположението на сензора отново ще покрива Home бутона, а той вероятно ще бъде заменен от физически, чувствителен на допир, за което може да разберете повече, като натиснете тук.

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.