imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Патентно дело срещу Apple относно технология за зареждане на батерията на iPhone 6s


Само в рамките на един месец ставаме свидетели на трето заведено дело срещу Apple, което, подобно на предните две, отново е във връзка с нарушен патент, а аргументацията му е спорна.

Днешната жалба е подадена от базираната в Тексас компания, Somaltus LLC, която твърди, че използваната технология за зареждане на батерията в произвежданите от Apple мобилни устройства iPhone 6s е копие на разработената през 2010 година от Snap-On Technologies такава.

Технологията, за която Somaltus придобива патента от Snap-On Technologies, отразява интегрирана система за обслужване на батерията, която се влияе индивидуално от всеки отделен компонент, който присъства в захранваното устройство.

iphone-6s-battery-replacement-hero

В патента се посочват примери и разяснения по какъв начин системата може да функционира със стартери, алтернатори и други автомобилни компоненти. Въпреки, че не е даден нито един пример с компютърни или мобилни устройства, Somaltus доста упорито преследва Apple, като защитава своя U.S. Patent с номер 7,657,386.

Технологията позволява изключително бързо зареждане на батерията, но само докато тя достигне 80% от своя капацитет. За останалите 20% заряд, технологията прилага различен метод, при който зареждането става доста по-бавно, но за сметка на това производителността на батерията се повишава.

iPhone-6s-li-on

Колкото и невероятно да звучи, Somaltus иска да придобие авторски права върху продажбата на всички устройства произведени от Apple, които използват подобна технология, или просто да получи обезщетение в неизвестен размер.

Юристите на компанията от Купертино все още преглеждат прилежащите документи към любопитната жалба, а при положение, че бъде открито основание, най-вероятно ще предложат извънсъдебно споразумение на ищеца.

Предните две жалби с изключително интересни основания може да си припомните, като натиснете тук и тук.

Източник: 9to5mac

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.