imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Мъж съди Apple за нарушен патент на Carousel слайдер


Само в рамките на няколко седмици, ставаме свидетели на второ интересно дело, заведено срещу Apple. За разлика от предното, с което г-н Рос от Флорида се опитва да измъкне над 10 милиарда долара от Apple, твърдейки, че компанията е използвала модел на скицирано през 1992 г. от него устройство, днешното е от софтуерен характер.

Делото е заведено от Самюъл Лит, жител на щата Пенсилвания, а в него той обвинява Apple, че използва неправомерно патентован от жалбоподателя метод за представяне на уеб съдържание, наречен Carousel, който може да бъде открит в слайдера на началната страница на Apple, презентиращ най-новите продукти на компанията.

carousel-e1467938953963

Г-н Лит притежава U.S. патент с номер 8,793,330, който отразява система и метод за представяне на графики, арт, текст, анимация, видео и друго съдържание. Системата е патентована официално като триизмерен Display Carousel, благодарение на който потребителите имат възможност за бързо преминаване на ротационен принцип от един слайд на друг.

В официалната жалба Лит претендира, че слайдерът на началната интернет страницата на Apple, благодарение на който се представят най-новите продукти на компанията на ротационен принцип при предварително определена скорост, нарушава голяма част от патента.

Част от предполагаемите нарушения на Apple са обобщени в претенция 16 под формата на „система за показване на съдържание“ и „вградена дисплей въртележка“, която Лит твърди, че е закодирана в началната интернет страницата на компанията. Благодарение на нея, потребителите достигат до предлаганите продукти, а това води до реализиране на покупки, от което компанията печели.

Жалбоподателят търси разумно обезщетение, което все още не е съобщено, но със сигурност знаем, че съществуват многобройни кодове за създаването на подобни Carousel слайдери, както и няколко програмни езика, на които могат да бъдат написани.

Предната любопитна жалба за над 10 милиарда, подадена от Г-н Рос от Флорида, може да си припомните, като натиснете тук.

Източник: macrumors

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.