imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple отбелязва “Деня на Земята” със зелени акценти


В скорошната ни статия, свързана с новите екологични торбички, която може да си припомните тук, ви запознахме с политиката на Apple, относно опазването на околната среда. В тази връзка искаме да ви споделим още една любопитна новина.

Магазините и служителите на Apple ще отпразнуват “Деня на Земята”, като акцентират върху зелените детайли. Тези акценти ще бъдат изразени върху логата на магазините и тениските на служителите. Ще станем свидетели и на още една новост, която се насърчава от природозащитника. Всеки магазин, който се захранва на 100% от възобновяеми енергоизточници, ще бъде обозначен със съответна маркировка.

Вече забелязваме и много потребителски снимки на зелените Apple-ски лога, качени в Instagram и Twitter на магазини от САЩ, Австралия, Белгия, Китай, Франция, Хонг Конг, Италия, Япония, Испания, Обединеното кралство, както и в много други държави.

Вижте част от снимките тук:

Apple-Store-Earth-Day-2016

Директора, оглавяващ всички магазини на производителя, Ангела Арендс, също се присъедини, добавяйки в Twitter няколко снимки на “зелените” тениски, които може да видите тук:

Screen Shot 2016-04-16 at 12.29.01

Традиционно, Apple отбелязва празника, като осветява в зелен цвят своето лого, но тази година ще станем свидетели и на новите екологични торбички, произведени изцяло от рециклирана хартия, както споменахме в предната ни статия, свързана с темата.

Apple-papirzacsko-cover3

Производителят набляга силно на екологично насочената си политика, особено през изминалия месец. Припомняме ви, че на откриването на навия iPhone SE, директорът оглавяващ “Околна среда”, Лиза Джаксън, наблегна върху целта на компанията, всеки един обект, като производство, офиси и магазини на Apple да се задвижват от напълно възобновяеми енергоизточници.

Преди по-малко от 48 часа, в тематичен празничен дух, Apple пусна така наречените приложения “Apps for Earth” на промоция, в подкрепа на световния фонд, грижещ се за дивата природа. Вече може да видите и доклада за 2015 година, отразяващ напредъка на отговорността към околната среда, като натиснете тук.

Apple може да се гордее с изключителната си екологична политика, която през 2015 година допринесе за възстановяването на над 50 милиона долара в злато, мед и други метали, чрез рециклиране.

Източник: macrumors

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.