imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple отбелязва десет години от появата на iPhone


По всичко изглежда, че през настоящата година компанията от Купертино ще отпразнува десетата година от появата на iPhone, но едва ли помните, че той беше представен точно на девети януари. Стив Джобс ни позволи да се докоснем до три различни устройства, но когато препълнената зала разбра, че всички те са събрани в един изключително елегантен корпус, определено настъпи исторически момент.

Нека отправим поглед към днешната дата, но през далечната 2007-ма година, когато се запознахме с широкоекранен iPod, революционен мобилен телефон, възможност за достъп до глобалната интернет мрежа и всичко това само през едно устройство, наречено iPhone. Просто стартирайте долните видео кадри и ще се убедите сами в изключително свежото представяне на продукта, в характерния стил за Стив Джобс.

Точно шест месеца след представянето на разработката, компанията от Купертино пусна оригиналното iPhone поколение в продажба, като към днешна дата мобилното устройство може да се похвали с продажби по цял свят, равняващи се на завидната стойност от над един милиард бройки. През настоящата година, страхотното седмо поколение за пръв път в историята отбеляза спад в продажбите, но нека прегледаме развитието на iPhone през годините.

2008-ма година: App Store и 3G network support
2009-та година: Video recording и Personal Hotspot
2010-та година: Retina display
2011-та година: Siri и iCloud
2012-та година: По-голям 4 инчов екран, Lightning connector и 4G/LTE
2013-та година: Touch ID
2014-та година: Два размера на екрана от 4.7 и 5.5 инча
2015-та година: 3D Touch, Live Photos и 4K видео запис
2016-та година: Водоустойчив и двойна камера при iPhone 7 Plus

Страхотното седмо поколение реализира 60% от приходите на компанията за последното тримесечие на изминалата година, като всеки от нас е в очакване да се запознае и с юбилейното, осмо поколение през септември. Вероятно точно чрез стъклената разработка, компанията от Купертино ще ни покаже, че не толкова обновеното седмо поколение е било само едно малко затишие пред буря.

iphone-vs-iphone-7Припомняме ви, че през настоящата пролет вероятно ще се запознаем и с един междинен размер с вградена двойна, вертикално разположена камера, за което може да разберете повече, като посетите следната връзка.

Източник: macrumors

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.